DRAMATIČNA SITUACIJA

Malog dječaka tražilo je 1200 ljudi, cijela se država digla na noge, iz policije stigla potresna objava: ‘Budimo realni...‘

Danima 1200 ljudi traga za malenim Arianom, koji je u ponedjeljak navečer nestao iz obiteljske kuće, ali nažalost nade je sve manje

Izgubljeni Arian

Šestogodišnji Arian iz grada Elma u njemačkoj saveznoj državi Donjoj Saski istrčao je 22. travnja u 19:30 sati iz doma svojih roditelja i otad nije viđen. Autističnog dječaka koji je u trenutku kada je nestao na sebi imao samo čarape i tanku vestu tražilo je 1200 djelatnika hitnih službi. Riječ je o najvećoj organiziranoj potrazi za djetetom u povijesti Njemačke, piše Bild.

Osam stotina osoba oformilo je u nedjelju lanac te pretražilo područje površine 15 kvadratnih kilometara. Nitko ne želi odustati. "Vrijeme je da se situacija sagleda na realističan način", rekao je glasnogovornik policije Heiner van der Werp.

Bild navodi da će se 250 vojnika koji su sudjelovali u potrazi za Arianom vratiti u svoje barake te da će na licu mjesta ostati oko 100 interventnih policajaca. Kako je rekao Heiner van der Werp, policija neće stalno sudjelovati u potrazi za dječakom već će se uključiti ako se pojavi kakav trag ili "ideja". "Pronašli smo tijekom vikenda neke otiske stopala", rekao je jedan drugi glasnogovornik policije u ponedjeljak. Moguće je da oni pripadaju Arianu. Istražitelji su ih slijedili s potražnim psima.

image

Potraga za Arianom

Daniel Reinhardt/Dpa Picture-alliance Via Afp

Pomno će se pregledati i područje oko rijeke Oste na sjeveru Donje Saske. Oste je lijevi pritok 1165 kilometara dugačke rijeke Labe. Bild javlja i da se aktivno pretražuju jarci koji se nalaze u blizini mjesta na kojemu je Arian posljednji puta viđen. Policijska konjica iz Hanovera stigla je na lice mjesta te češlja obližnje šume. Pored toga što policajci na konjima imaju bolji pregled terena, postoji nada da bi konji mogli privući šestogodišnjaka.

Policija i vatrogasci rekli su da vremenske prilike Arianu ne idu u prilog. Te noći kada je nestao, vani je bilo minus dva Celzijusa. Iduće je noći temperatura također bila ispod ništice, a palo je i dosta kiše. "Tražimo dječaka koji nam se ne bi javio i približio da smo pored njega. Situacija je dramatična", rekao je glasnogovornik policije Heiner van der Werp. Područje oko doma Arianove obitelji više je puta pretraženo. "Nakon svega toga, ostali smo praznih ruku", dodao je van der Werp.

Premijer Donje Saske Stephan Weil zahvalio se svim djelatnicima hitnih službi koji su sudjelovali u potrazi za šestogodišnjakom. "Suosjećam s Arianovim roditeljima, koji se nalaze u neizdrživoj situaciji između straha i nade", rekao je Weil.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:35