MASAKR U BEOGRADU

Majka ubijene učenice: Najviše me bole riječi Kostinih roditelja, a tvrdnje odvjetnika o novcu su sramotne!

Mi ne tužimo obitelj Kecmanović da bismo naplatili svoju bol, naša bol nema cijenu, dodala je Ninela Radičević

Miljana Kecmanović. majka dječaka-ubojice

 CROPIX

Ninela Radičević, majka Ane Božović ubijene u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu 3. svibnja prošle godine, navela je da je istupanje odvjetnika obitelji dječaka-ubojice o vrijednosti imovine koju ta obitelj posjeduje sramotno i neukusno. Kako je istaknula, sve obitelji žrtava najviše boli to što se obitelj protiv koje se vodi postupak izjasnila da nije kriva.

Ninela Radičević navela je da to što je suđenje u kaznenom postupku zatvoreno za javnost ide na ruku obitelji Kecmanović.

- Što se tiče sudskog procesa gdje mi tužimo obitelj Kecmanović, tu sve ide kako treba. Svjedočili su i starije braće i sestre. Imali su potrebu da se i njihov glas čuje. To su za mene heroji. Da djeca od 16, 17 godina izađu pred suca i pričaju o svojim najdubljim emocijama. To su djeca koja su od tog trenutka postala veliki ljudi. U jednom trenutku morala su odrasti - kaže majka ubijene djevojčice, a prenosi Blic.

Navodi da je parnični postupak za pucnjavu u OŠ Vladislav Ribnikar zatvoren za javnost samo u onom dijelu gdje su braća i sestre svjedočili i dodaje kako je ona suglasna s tim. Kako je istaknula, kad su druga suđenja roditeljima dječaka-ubojice u pitanju, o njima će se svakako pisati i svima je u interesu da informacije budu točno prenesene.

- Kazneni postupak koji vodi Više javno tužiteljstvo zatvoreno je za javnost. Nama znači da to bude javno, mi nemamo što kriti. Ako je proces zatvoren, to ide na ruku obrani da pušta informacije onako kako želi. Naši punomoćnici neće moći odgovoriti na to. Kad je suđenje transparentno, onda nema mjesta za nagađanja. Obiteljima žrtava nikako ne ide na ruku. Meni se čini da to optuženima ide na ruku - kaže Radičević.

Prema njezinim riječima, za samo ubojstvo nitko neće odgovarati.

- Vi sad imate situaciju da nitko ne odgovara za masovno ubojstvo, a imate roditelje koji kažu da nisu krivi - objašnjava Ninela Radičević i dodaje da sve obitelji boli to što je obitelj Kecmanović izjavila da se ne osjeća krivom i odgovornom za djela njihovog djeteta. Majka ubijene Ane Božović osvrnula se i na činjenicu da je majka dječaka-ubojice pokušala prebaciti svoju imovinu na treću osobu, ističući da je to bio znak da nešto krije.

- Onda kad čujete riječi njihovih branitelja, evo jedna od posljednjih priča je o tome kolika je njihova vrijednost imovine i kako oni neće moći financijski izdržati sve te sudske procese. I kako je sve ovo besmisleno, parafrazirajući, trošenje novca, jer svaki taj izlazak na sud košta oko 30 tisuća eura?! Mene zanima kako se došlo do te cifre? Moram podsjetiti da je Miljana Kecmanović pokušala neposredno poslije 3. svibnja prebaciti imovinu na druge osobe kako se ta imovina ne bi mogla zamrznuti, kao što se i desilo - navela je, a prenosi Blic.

Majka ubijene djevojčice rekla je i da je njoj samo spominjanje imovine i količine novca neukusno.

- Meni se čini da je to malo skretanje pažnje javnosti. Ja samo moram objasniti jednu stvar. Mi ne tužimo obitelj Kecmanović da bismo naplatili svoju bol, naša bol nema cijenu. Tako da sve te priče, strašni komentari da mi sad kao razmišljamo o novcu, evo ja kažem: ‘Budi u mojoj koži pola sata pa da vidimo hoće li ti uopće misli o novcu pasti na pamet‘. Potpuno je besmisleno i sramotno što je odvjetnica uopće spominjala novac u svemu tome i ne znam ni što je bila poanta. Evo, meni je jako žao što obitelj Kecmanović sve pare daje na odvjetnika. Pa neka nađu, ne znam kako to ide, po službenoj dužnosti odvjetnika koji će ih braniti, sigurna sam da je i to moguće. Mislim, stvarno je sramotno pričati o tome - rekla je mama ubijene Ane Božović.

Zgrada u kojoj je ubijeno 10 duša više ne može biti škola

- Mi ćemo raditi na formiranju multidisciplinarnog tima, puno vremena utrošili smo na formiranje tog tima kako bi se napravio projektni zadatak za idejno rješenje. Treći svibanj je za dva mjeseca i radi se na idejnom rješenju za obilježavanje tog datuma - rekla je majka ubijene djevojčice.

Na inicijativu Viktimološkog društva pokrenuta je inicijativa da 3. svibnja postane Dan sjećanja na sve nevine žrtve. Majka ubijene djevojčice kaže da je to vrlo važna inicijativa.

- Mislim da je to jako važno, kao majci žrtve, meni treba samo mir. Sve ovo samo me dodatno traumatizira. Treći svibnja ne smije se zaboraviti i donošenje takve odluke da treći svibnja bude Dan žrtava meni daje nadu - rekla je Radičević za Nova TV.

Podsjetimo, Marina Ivelja, odvjetnica obitelji dječaka-ubojice iz OŠ Vladislav Ribnikar izjavila je nakon jednog od prethodnih ročišta da je imovina obitelji procijenjena na 598.500 eura te je tražila da se parnični postupak po tužbama obitelji žrtava obustavi do okončanja kaznenog. Ipak, kako saznaje Blic, ni u jednom od postupaka koji se vodi zbog pucnjave u školi procjenitelj imovine nije analizirao nekretnine obitelji Kecmanović, pa nije ni zaključeno kolika je vrijednost svega što posjeduju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 17:22