GLOBALNA PARANOJA

KRIV JE IZRAEL! NE, NEGO ILUMINATI! Ovo su najbizarnije teorije zavjere o rušenju aviona iznad Ukrajine

A pro-Russia militant holds up a stuffed animal as others look on at the site of the crash of a Malaysian airliner carrying 298 people from Amsterdam to Kuala Lumpur in Grabove, in rebel-held east Ukraine, on July 18, 2014. Pro-Russian separatists in the region and officials in Kiev blamed each other for the crash, after the plane was apparently hit by a surface-to-air missile. Members of the UN Security Council demanded a full, independent investigation into the apparent shooting down of a Malaysia Airlines jet over Ukraine. AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET
 DOMINIQUE FAGET/AFP

ZAGREB - Nije bilo potrebno dugo čekati prije nego što su se na internetu počele pojavljivati prve teorije zavjera vezane uz rušenje Boeinga 777 Malaysian Airlinesa u istočnoj Ukrajini.

Ponovno se pronalaze brojni ‘pravi’ krivci, od Iluminatija, vanzemaljaca, američke vlade do šefice IMF-a Christine Lagarde.

Pokušaj ubojstva Putina

Prva teorija zavjere dolazi od službenog izvora, ruskog medija na engleskom jeziku Russia Today, koji iznosi spekulacije kako je zapravo prava meta rakete koja je srušila Boeing bio - predsjednički zrakoplov Vladimira Putina, te da iza napada stoji američki predsjednik Barack Obama.

RT tvrdi kako je predsjednički zrakoplov prošao istom rutom samo 40 minuta kasnije, te da oba zrakoplova imaju iste crveno-plave šare po sredini trupa.

Ono što RT zanemaruje je da Putinov zrakoplov ima četiri mlazna motora, za razliku od srušenog Boeinga koji je imao dva, što je znatno lakše vidjeti od šara na trupu kada je meta na 10 kilometara visine.

Osim Obame, neki su, služeći se istim argumentima, pokušali okriviti i obitelj Rothschild, navodno zbog osnivanja BRICS banke koja bi trebala konkurirati Svjetskoj banci.

Ipak su Illuminati

Brojni twitteraši i posjetitelji društvenih mreža danas su tvrdili kako su Illuminati odgovorni za rušenje leta MH17, a dokaz za to su im brojne poveznice s mističnim brojem 7.

Malaysia Airlines let MH17 bio je Boeing 777 koji je prvi puta poletjeo 17. srpnja 1997. - točno 17 godina prije obaranja. Također, srpanj je sedmi mjesec 2014. godine, a 2+0+1+4 je - 7!

Web stranica posvećena urotama Before It’s News tvrdi da se ‘očito’ radi o pokušaju pokretanja trećeg svjetskog rata.

- Okultna/Illuminati veza s rušenjem aviona se može vidjeti u videu, i apsolutno je šokantna dok Novi svjetski poredak pokušava pokrenuti treći svjetski rat jer gube vlast iz ruku dok američki dolar umire, a i na isti dan je srušen TWA let 800 1996. godine, piše na stranici.

Kriv je Izrael

Neki komentatori vjeruju da se radi o tajnoj operaciji Izraela koji je htio skrenuti pozornost svijeta s ofenzive u Gazi.

- Pažnja svjetskih medija skrenuta je s Gaze na incident s letom MH17. Je li moguće da je Izrael iza toga, tako da mogu lansirati svoj napad na Palestinu, i neizbježne smrti stotina civila koji će ju pratiti, bez paske međunarodnih vlada i medija?

To je bio nestali let MH370

Najslabije promišljena teorija zavjere definitivno je ona po kojoj je zapravo srušen - nestali let MH370.

- Je li ovaj malezijski avion koji su srušili ‘teroristi’ isti onaj koji je ‘nestao’ prije par mjeseci, pita se jedan teoretičar.

Za sve je kriva Christine

Direktorica IMF-a Christine Lagarde održala je govor u Washingtonu u kojem je pričala o ‘moći broja sedam’.

U govoru je koristila numerologiju kako bi napravila nekoliko predviđanja za 2014. godinu, koja se vrte oko ‘magičnog broja’.

Za brojne teoretičare zavjere ovo je ultimativni dokaz da je Lagarde iza cijele priče.

- Nisam siguran je li itko gledao ‘broj sedam’ video. Christine Lagarde, šefica IMF-a ga je koristila na vrlo kriptičan način, napisao je jedan.

- Je li Christine Lagarde pokušavala prenijeti poruku o tragediji leta MH17 kroz svoji bizaran govor o numerologiji, pitala se druga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 14:22