NOVI DETALJI ISTRAGE

Jezive pojedinosti o nestaloj Srpkinji: Beograđanka u SAD-u ubijena dok su u kući bila djeca, pronađena i pila?!

Nakon Brianova uhićenja, policija je pretraživala ulični kontejner u blizini kuće u kojoj živi njegova majka

Ana i Brian Walshe

 Facebook

Policija u malom obalnom gradu Cohassetu u blizini Bostona istražuje nestanak Beograđanke Ane Walshe. Iako se i dalje vodi kao nestala, američki istražitelji sumnjaju da ju je ubio njen suprug Brian u novogodišnjoj noći u podrumu obiteljske kuće, a zatim iskoristio tri dana da prekrije tragove zločina. Nestanak su 4. siječnja prijavili njeni suradnici što je policiju potaklo da ispita njenog 47-godišnjeg supruga, prenosi Kurir.

Mnoge od njegovih izjava pokazale su se neistinitim pa je pritvoren zbog obmanjivanja policijske istrage, a izjasnio se da nije kriv unatoč svim lažima koje je izrekao da bi si osigurao alibi te pronalasku krvi i krvavog noža u podrumu. Nakon Brianova uhićenja, policija je pretraživala ulični kontejner u blizini kuće u kojoj živi njegova majka. Na smetlištu je pronađeno nekoliko vreća za smeće s tragovima krvi, pila, poderana tkanina i iskorištena sredstva za čišćenje.

Ured okružnog tužitelja Norfolk rekao je da će prikupljeni dokazi biti poslani na testiranje, dok su izvori iz policije rekli za CNN da će usporediti krv pronađenu u podrumu s krvlju Aninih sinova da bi imali uzorak izravne krvne loze. Ti bi rezultati mogli utvrditi poklapaju li se ti uzorci s okrvavljenim nožem pronađenim u podrumu i mrljama krvi u kontejneru. Sumnja se da su u vrijeme ubojstva u kući bila i njihova tri maloljetna sina.

Nedavno su otkrivene informacije koje su skrenule fokus s potrage za Anom na sumnju da je možda ubijena. Dodatnu sumnju na to da je Brian umiješan u njen nestanak, potaklo je njegovo pretraživanje na internetu gdje je pretraživao pojmove ‘kako se riješiti tijela žene od 52 kilograma‘ i ‘kako raskomadati tijelo‘.

U ponedjeljak kad se Brian pred sudom izjasnio nevinim, policija je počela pretraživati šire područje Bostona uključujući i mjesto gdje živi njegova majka koju je posjetio dan nakon Aninog nestanka. Policiji je rekao da je suprugu zadnji put vidio 1. siječnja i da mu je rekla da hitno mora otići u Washington zbog posla.

- Ana se spremila, poljubila me na rastanku i rekla da se vratim na spavanje. Obično bi do zračne luke otišla taksijem ili bi podijelila vožnju s nekim, rekao je u izjavi pod zakletvom.

Istražitelji nisu pronašli dokaze da je Ana došla do automobila, a prema izjavi tužiteljice Commonwealtha Lynn Beland njezin je telefon zvonio u blizini kuće 1. i 2. siječnja. Tog poslijepodneva, Brian Walshe je posjetio svoju majku u Swampscottu i obavljao nabavku za nju u lokalnoj trgovini Whole Foods i CVS-u, stoji u izjavi pod zakletvom.

Brian Walshe zbog prijašnjih osuda za prijevaru nalazi se u kućnom pritvoru i mora nositi nanogicu što znači da mora dobiti dopuštenje za napuštanje kuće da bi mogao izvršiti odobrene aktivnosti na određenim lokacijama i u određeno vrijeme. U tjednu kad mu je nestala supruga, napravio je nekoliko nedopuštenih kretnji. Jedna od njih uključivala je i kupnju u Home Depotu gdje je snimljen kako kupuje sredstva za čišćenje, uključujući krpe, kantu i cerade u vrijednosti od 450 dolara koje je platio gotovinom. Također, na snimci nosi zaštitnu masku i rukavice.

Kao mogući motiv ubojstva, američki mediji navode spekulacije prijatelja i poznanika da je Ana htjela ostaviti Briana i povesti djecu sa sobom. Ona već godinu dana živi i radi u Washingtonu, dok je Brian s djecom u Cohassetu. - Ana je htjela povesti djecu sa sobom da ne mora stalno putovati. Moguće da Brian to nije dobro prihvatio jer on ne može putovati zbog nanogice, rekao je izvor.

Na sudu u ponedjeljak otkriveno je da Walshovi imaju troje djece u dobi od 2, 4 i 6 godina, a sad su pod skrbništvom Odjela za djecu i obitelji Massachusettsa. Brianu je za obmanjivanje istražitelja određena jamčevina od 500 tisuća dolara, a sljedeće mu je ročište zakazano za 9. veljače. Ubojstva bez tijela sve su češća zbog čega se mjesto zločina i upotreba DNK koristi za dokazivanje krvi, sline ili znoja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 10:48