‘BURNI‘ VIKEND

Italija se sprema za olujno nevrijeme, u Milanu se zatvaraju tržnice, groblja, parkovi...

Za vrijeme trajanja meteoalarma na snazi je i zabrana pristupa neograđenim parkovima te otvorenim zelenim površinama

Ilustracija, tamni oblaci nad Milanom

 Marina Spironetti/Alamy/Alamy/Profimedia/Marina Spironetti/alamy/alamy/profimedia

Osim Slovenije i Hrvatske, i Talijane ovog vikenda očekuje nevrijeme. Civilna zaštita već je izdala upozorenja zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, tuče, kiše i naglog pada temperatura.

Najveća nestabilnost predviđa se u Lombardiji, a milanski Common zabranjuje pristup neograđenim zelenim površinama, kao i zatvorenim grobljima iz predostrožnosti, prenosi News Italy24.

Nakon snažnog nevremena koje je proteklih dana pogodilo grad, Lombardija je pripremila zatvaranje i zabranu pristupa svim ograđenim parkovima. Za vrijeme trajanja meteoalarma na snazi je i zabrana pristupa neograđenim parkovima te otvorenim zelenim površinama. Također se preporučuje izbjegavanje područja sa skelama, šatorima i slično te se vlasnike istih moli da ih osiguraju. Zatvaranje groblja i obustava rada tržnica u ulicama s drvećem također je na snazi.

image

Nevrijeme u Milanu

Rossella Papetti/Lapresse/Profimedia/Rossella Papetti/lapresse/profimedia

U Veneciji je najavljen rast vodostaja vode, a vrhunac se očekuje danas u podne. Za vikend bi i Italijom trebali zavladati hladni, jesenski uvjeti, a zatim ponovno novi val vrućine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 17:39