NOVI DETALJI ISTRAGE

Grčka policija: ‘Ovaj 40-godišnjak vođa je Boysa!‘; On: ‘Pa ja sam samo doletio iz Beča...‘

Policija tereti 40-godišnjaka za predvodničku ulogu u neredima u Ateni

Uhićeni Dinamovi huligani

 /Ronald Goršić/ Cropix

Istraga grčke policije kojom će se pokušati rasvjetliti ubojstvo 29-godišnjeg Michalisa u punom je tijeku, piše grčki portal Newsbomb.gr.

Istovremeno, prema izvješćima tamošnjih medija u tijeku je i posebna interna istraga koja bi trebala utvrditi pogreške učinjene u policijskom djelovanju. U izvješću SKAI-ja napominje se da se osim ispitivanja koje je u tijeku, a tiče se stegovnog dijela dobrog i lošeg postupanja policijskih službenika koji su rukovodili operacijom, provodi i kriminalističko istraživanje koje provodi služba unutarnjih poslova.

Inače, odvjetnik obitelji Michalisa Katsourisa, istaknuo je da obitelj još uvijek nema pristup spisu slučaja i da takva situacija pogoduje jedino BBB-ovcima po grčkim zatvorima.

Napomenuo je i da još ne mogu znati je li među uhićenima muškarac koji je izbo Michalisa.

U međuvremenu, optuženici su u izjašnjavanju o optužbama negirali bilo kakvu povezanost s krvavim obračunom, dok je 40-godišnji optuženik koji se tereti za vođu hrvatske navijačke skupine Bad Blue Boys u svom izjašnjenju tvrdio da je doletio iz Beča gdje on živi, ​​kako bi bodrio momčad nakon treninga, kada ih je, kako je tvrdi, napala protivnička momčad. U cijelosti negira svoju predvodničku ulogu, piše grčki portal.

Podsjećamo, svim Boysima je određen istražni zatvor. Bit će smješteni u ukupno 16 zatvora u zemlji, podijeljeni po malim skupinama.

Nadalje, kako saznaje Newsbomb.gr., policijski službenici su u dogovoru s organima tužiteljstva radi izdavanja naredbe za ukidanje telefonskih razgovora. Kada se dobije zeleno svjetlo, vjerojatno unutar tjedan dana, Policijski odjel za obavještajne analize će pristupiti skeniranju antena mobilnih telefona koje su spojene na mjesta gdje su huligani pronađeni, poput kolodvora Irini i ispred AEK-ovog stadiona.

Ono što je svakako šokantno, jest da je policija nakon pažljivog pregleda snimaka sigurnosnih kamera i videa kojima raspolaže, došla do zaključka da se još 30 Grka vodi kao nestalo.

Ono što je još šokantnije jest da su zastupnici optuženih jučer cijeli dan izjavljivali da postoji video ubojica koji je nožem ubo Michalisa, no policijski izvori to opovrgavaju i napominju da kod sebe nemaju nikakav materijal na kojem je snimljena osoba koja je nožem ubola 29-godišnjaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 02:36