DRAMA U SKOPLJU

FOTO: MASOVNA TUČNJAVA Maturantu ukrao bicikl pa ga izbo nožem. U glavnom gradu izbili veliki neredi

 Maja Zlatevska/Cropix

SKOPLJE - Više stotina mladih okupilo se u utorak u naselju Gjorče Petrov u makedonskom glavnom gradu Skoplju kako bi prosvjedovali zbog brutalnog ubojstva maturanta Angela Petkovskog kojeg je nožem ubio Albanac Naser E. (19) nakon što mu je pokušao ukrasti bicikl.

Angel i njegov otac su krenuli za lopovima i sve se završilo ubojstvom, a zatim i neredima.

Iako je policija odmah uhitila ubojicu revoltirani građani su nedugo nakon vijesti o ubojstvu izašli na ulice, a u ponedjeljak je demolirano nekoliko objekata u vlasništvu etničkih Albanaca.

U utorak je ponovno bilo nereda. Novi je prosvjed pokušala suzbiti interventna policija, koja je došla u velikom broju.

Kako javlja Radio Slobodna Evropa , kasno navečer situacija se smirila, samo na određenim mjestima stoje policijska vozila, a o incidentima svjedoče razbijeni prozori na lokalnim prodavaonicama, slastičarnama, spaljeni restorani i kontejneri.

Vlasnici nekih od radnji kod kojih je izazvana velika šteta kažu da je danas mirno, ali sa strahom pričaju o incidentima prethodne noći. 'Javili su mi da se nešto događa, ali nisam mogao doći, bio je kaos. Htio sam doći s policijskom pratnjom da vidim što se događa, ali nisu mi garantirali sigurnost i nisam smio doći', priča jedan vlasnik.

Mladi je ubojica maturanta policiji već poznat po kaznenim djelima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 15:36