PUCNJAVA U UTAHU

FBI likvidirao čovjeka koji je planirao atentat na Bidena: ‘Prvo Joe pa Kamala. Sad je pravo vrijeme!‘

U objavi na Facebooku muškarac je napisao da je ‘pravo vrijeme za jedno ili dva predsjednička ubojstva‘
 George Frey/Getty Images Via Afp

Nekoliko sati prije nego što je američki predsjednik Joe Biden trebao govoriti u Salt Lake Cityju u srijedu, muškarac je ubijen u pucnjavi u kojoj su sudjelovali FBI agenti u Provu u američkoj saveznoj državi Utah, piše The Telegraph.

FBI nije imenovao čovjeka, ali sudski dokumenti pokazuju da je čovjek iz Prova bio suočen s optužbama za prijetnje smrću koje je uputio predsjedniku Bidenu i Alvinu L. Braggu, okružnom tužitelju Manhattana.

FBI je objavio da istražuje ‘pucnjavu u koju je uključen agent‘, a koja se dogodila oko 6:15 ujutro u Provu dok su specijalni agenti pokušavali uručiti naloge za uhićenje i pretres kuće.

Dužnosnik Bijele kuće rekao je da je Biden obaviješten o tome u srijedu.

Sudski dokumenti pokazuju da je čovjek iz Prova bio suočen s jednom točkom optužnice za prijetnje, jednom točkom za prijetnje predsjedniku i jednom točkom optužnice za utjecanje, ometanje i odmazdu prijetnjom protiv saveznih službenika za provođenje zakona, prema tužbi za kazneno djelo podnesenoj u utorak u Okružnom sudu u Salt Lake Cityju.

U objavama tog čovjeka na društvenim mrežama, on navodi da je namjeravao ubiti predsjednika Bidena i Bragga, koji predvodi kazneni progon bivšeg američkog predsjednika Donalda J. Trumpa u New Yorku, navodi se u tužbi koja je uključivala ‘screenshotova‘ objava ove osobe.

U objavi na Facebooku od 19. rujna 2022. muškarac je napisao da je ‘pravo vrijeme za jedno ili dva predsjednička ubojstva‘.

- Prvo Joe pa Kamala, napisao je, misleći na predsjednika Bidena i potpredsjednicu Kamalu Harris.

U drugoj internetskoj objavi, govoreći o Braggu, muškarac je napisao da je želio ‘stati iznad Bragga i napraviti mu lijepu rupu na čelu svojim pištoljem i gledati ga kako se trza dok kap krvi curi iz rupe i dok njegov život odlazi u pakao!‘, piše The Telegraph.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:32