JAPAN

Dvije su osobe poginule, a 41 je ozlijeđena u naletu tajfuna Khanun

Oko 166.000 kućanstava u prefekturama Okinawa i Kagoshima na jugozapadu Japana ostalo je bez struje

Posljedice oluje u gradu Nahi u prefekturi Okinawa

 JIJI Press/AFP

Dvije su osobe poginule, a oko 166.000 kućanstava, u prefekturama Okinawa i Kagoshima na jugozapadu Japana, ostalo je bez struje u četvrtak ujutro, nakon što je tim područjima protutnjao tajfun Khanun, objavio je Reuters.

Oluja je u Istočnom kineskom moru išla prema sjeverozapadu brzinom od oko 222 km/h, objavila je Japanska meteorološka agencija.

Dvije su osobe poginule u Okinawi, popularnom turističkom odredištu nekih 1.600 km jugozapadno od glavnog grada Japana Tokija, objavila je tamošnja televizijska kuća NHK. Ukupno je 41 osoba ozlijeđena u prefekturama Okinawa i Kagoshima.

Zračna luka Naha, koja se nalazi u glavnom gradu Okinawe i glavni je ulaz u popularno turističko odredište, nastavila je s radom u četvrtak nakon što je bila zatvorena dva dana. Ipak, 304 leta su otkazana, priopćilo je japansko Ministarstvo prometa.

Lokalno poduzeće Okinawa Electric Power Co priopćilo je da je 160.040 kućanstava, ili otprilike četvrtina svih obuhvaćenih kuća, imalo nestanak struje od 10,36 ujutro po japanskom vremenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:09