DILERICA I POMAGAČICA

Dvije majke uhvaćene dok su trpale milijune vrijedan kokain u vrećice za hranu: ‘Bio je to pravi raj!‘

Otkriveno je da je majka dvoje djece imala poseban telefon preko kojeg je prodavala i nabavljala drogu

Ilustracija

 Jochen Tack/Imagebroker/Profimedia/Jochen Tack/imagebroker/profimedia

Dvije majke iz Velike Britanije uhvaćene su s Aldi vrećicama punim kokaina vrijednim više od milijun kuna. Courtney Larkin (24) pakirala je drogu za daljnju preprodaju kad je njena prijateljica Ellie Mortin (21) navratila i počela joj pomagati. Sat vremena kasnije u Larkinin dom u Manchesteru upala je policija dok su se one dvije sređivale za ručak, prenosi The Sun.

Otkriveno je da je majka dvoje djece imala poseban telefon preko kojeg je prodavala i nabavljala drogu. Larkin je osuđena na četiri godine i jedanaest mjeseci zatvora nakon što je priznala da je posjedovala kokain s namjerom da ga preproda. Mortin je priznala slične optužbe, ali je dobila tek dvije godine zatvora i dvadeset mjeseci uvjetne kazne jer je tvrdila da nije namjeravala sudjelovati u kaznenom djelu.

Uhićene su u svibnju ove godine neposredno prije izlaska na ručak u susjedni grad Mossley. Iz tužiteljstva su poručili da je Mortin došla na Larkininu adresu oko 11 sati da bi zajedno otišle na ručak. Kad je stigla, Larkin je pakirala bijeli prah u vrećice za hranu i inzistirala na tome da mora sve spakirati prije odlaska. Bila je šokirana onim što je vidjela, ali je pomogla prijateljici s pakiranjem da bi što prije krenule.

U 12.05 policija je upala na imanje i zatekla ih u dnevnoj sobi kako sjede na podu. Na stolu ispred njih bio je improvizirani stol s 37 pripremljenih vrećica bijelog praha, a u kutu sobe stajala je velika Aldi vrećica s više od kilograma kokaina. Obje su uhićene i odvedene u policijsku postaju Ashton gdje nisu htjele govoriti, zatim su im oduzeti mobiteli za koje su odbile dati šifre za otključavanje.

Policajci su kasnije provalili u telefone i otkrili da je od 8. travnja do 6. svibnja Larkin imala posebnu organizaciju za prodaju droge koja je uključivala nabavu, prodaju i dostavu droge. Niti jedna niti druga ranije nisu bile osuđivane. Larkinina odvjetnica Clare Brocklebank tražila je ublažavanje kazne jer je njena klijentica izgubila dvoje djece zbog sustava socijalne skrbi, bila u nasilnoj vezi i ostala trudna kad to nije htjela.

Odvjetnica druge majke uključene u incident rekla je da je njena klijentica zamolila rođaka da je odveze do restorana, ali je on bio zauzet. Otišla je do prijateljice i naivno se uključila u pomaganje. Inače radi kao čistačica na pola radnog vremena u obližnjem restoranu, dok slobodno vrijeme provodi u brizi za dvogodišnju kćer.

- Razvaliti vrata i pronaći Larkin kako sjedi okružena kokainom i priborom za drogiranje, bio je pravi raj. Iako je šutjela tijekom razgovora, nije imala izbora i morala se suočiti s posljedicama, rekao je detektiv Rick McIvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 04:43