POGLEDAJTE SNIMKU

‘Dijete se otimalo i vikalo‘: Srbin iz Beča policiji je opisao što se sve događalo prije nego li je upalio kameru

‘Sve do ženine smrti živjeli smo u toj kući u čijem je dvorištu nestala moja unuka‘, kazao je
 /Društvene Mreže/blic/cropix

Kako Kurir ekskluzivno saznaje, srpska policija je u noći između subote i nedjelje dobila mail iz Beča u kojem državljanin Srbije navodi da je vidio djevojčicu koja podsjeća na nestalu Danku i opisuje scenu kojoj je svjedočio.

- Oko 20 sati izašao sam s metro stanice i ugledao sam dijete koje se otima i viče. Prvo sam promatrao, a zatim sam počeo snimati. Sve se događalo na jednoj stanici tramvaja. S djetetom su bile dvije žene koje su međusobno pričale na rumunjskom. Dozivale su dijete nekim imenom, nisam razumio kojim, ali se djevojčica uopće nije odazivala - naveo je u mailu Srbin iz Beča koji je tada policiji u Beogradu poslao i snimku djeteta.

- Svjedok je policiji dao izjavu, a snimka koju je sam snimio je osigurana - rekao je glasnogovornik bečke policije Markus Dietrich nakon vijesti da je bečka policija pokrenula istragu o nestanku dvogodišnje Danke Ilić iz Bora.

Podsjetimo, državljanin Srbije je za slučaj nestale djevojčice saznao preko društvenih mreža.

- Točne okolnosti, posebno radi li se o nestaloj djevojčici, predmet su istrage koja je u tijeku. Državljanin Srbije kontaktirao je srbijanske vlasti, koje su se obratile bečkoj policiji sa zahtjevom radi istrage - rekao je glasnogovornik bečke policije Markus Dietrich.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 18:06