AUSTRALSKA ‘MADDIE‘

Četverogodišnju djevojčicu tražila je cijela Australija, otmičar je sada priznao krivnju

Terence Darrell Kelly još se nije izjasnio o drugim optužbama koje mu se stavljaju na teret

Cleo Smith i otmičar Terence Darrell Kelly

 Profimedia/facebook

Terence Darrell Kelly, muškarac koji je optužen da je oteo četverogodišnju Cleo Smith u Australiji, priznao je krivnju.

Na suđenju u Carnarvonu u zapadnoj Australiji optužen je za nasilno otimanje djeteta mlađeg od 16 godina u slučaju koji je potaknuo međunarodni interes. Kelly je malenu Cleo oteo 16. listopada iz kampa Blowholes, gdje je bila na odmoru sa svojom obitelji. Kasnije je pronađena živa i zdrava kada je policija upala u Kellyjev dom.

image

Otmičar Cleo Smith

Facebook

Optuženi je sada putem video veze iz strogo čuvanog zatvora u Perthu priznao pred sudom priznao krivnju, prenosi Mirror.

Prema izvješćima, slučaj će sada biti prebačen na Okružni sud Zapadne Australije, gdje će se odgoditi datum izricanja kazne. Njegovo šokantno priznanje znači da će izbjeći dugotrajno suđenje koje se mjesecima pripremalo.

Kelly se još uvijek nije izjasnio o drugim optužbama koje mu se stavljaju na teret.

Podsjetimo, djevojčica Cleo Smith čudesno je pronađena 18 dana nakon što je nestala iz šatora u kampu u zapadnoj Australiji, a policijski tim provalio je u zaključanu kuću u Carnarvonu i u jednoj od soba pronašao četverogodišnjakinju.

image

Cleo Smith

Eyepress Via Afp/Afp/Profimedia

Ubrzo su je vratili roditeljima, a njihovi susjedi ispričali su policiji kako se Kelly u to vrijeme čudno ponašao. Hodao bi ulicom u bilo koje doba dana, neugodno bi zurio u ljude, nikoga nije pozdravljao, a svoje je pse premjestio iz stražnjeg dvorišta u prednje dvorište kuće. Također su ga vidjeli kako kupuje pelene u obližnjoj trgovini, što je bilo čudno za čovjeka koji nema djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 17:42