U RALJAMA KROKODILA

Čarobno iskustvo u svjetlucavoj laguni se pretvorilo u horor: ‘Napao je moju sestru i povukao je pod vodu‘

Njihova majka kazala je kako obje imaju strašne ugrize i da bi se Melissa, koja je još uvijek u komi, utopila da joj nije bilo sestre
 Facebook/Will Ho/exclusivepix/Exclusive

Melissa Laurie, 28-godišnjakinja iz Velike Britanije, bori se za svoj život u bolnici u Meksiku nakon što ju je njezina sestra blizanka spasila iz krokodilskih ralja.

Naime, Melissa se sa svojom sestrom Georgiom odlučila na noćno kupanje u bioluminiscentnoj laguni Manialtepec nedaleko Puerto Escondida, surferskog resorta popularnog među Britancima.

Kad je zaplivala, krokodil ju je napao i povukao pod vodu. Georgia je dozivala sestru, no kada nije dobila odgovor, hrabro je uskočila u vodu.

Nakon nekoliko minuta mahnite potrage, pronašla je Melissu kako pluta licem okrenutim prema dole. I dok je držala sestru u rukama i plivala prema brodu, krokodil je ponovno napao, no Georgia mu se uspjela othrvati. Udarala ga je po glavi dok nije odustao, kazao je za Daily Mail otac blizanki.

Njihova majka, Sue Laurie, kazala je kako obje imaju strašne ugrize i da se Melissa, koja je još uvijek u komi, umalo utopila.

image
Melissa i Georgia
Facebook

- Živa je, no još uvijek ne znamo jesu li ugrizi krokodila opasni po život ili ne. Imala je vode u plućima i iskašljavala je krv. Ne znamo jesu li joj punktirali pluća. Stavili su je u induciranu komu.

Njihov otac kazao je kako je Georgia spasila svoju sestru, koja inače radi kao čuvarica u zoološkom vrtu, od sigurne smrti.

- Plivale su po noći u bioluminiscentnoj laguni kada je Georgia čula Melissin vrisak. Nakon toga je mogla čuti ostale iz njihove turističke skupine s kojima su došli na izlet brodom, no ne i svoju sestru. Stoga je zaronila kako bi je pronašla, bila je vrlo hrabra.

Manialtepec laguna je spoj morske vode iz Pacifika i slatke vode iz rijeke Manialtepec, a vrlo je popularna među turistima koji koriste priliku kako bi plivali u svjetlucavoj vodi, unatoč upozorenjima da ispod površine vrebaju krokodili veliki i do tri metra.

Unatoč upozorenjima, otac blizanki tvrdi kako je turistička kompanija uvjeravala sestre da u vodi nema krokodila nakon što su one vodiča izričito upitale je li sigurno ići plivati.

Melissa i Georgia iz Britanije su na 'put oko svijeta' krenule u ožujku, a kući su se trebale vratiti tek u studenom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:07