NA VELIKOM PLAKATU

Bordel u Grazu traži ‘kušača prostitutki‘, građani užasnuti, reagirala i ministrica: ‘Javilo ih se na stotine!‘

Vlasnik bordela objasnio je kako njegova potraga nije ono na što svi misle

Prostitutka u bordelu, ilustracija

 Imagebroker/jan Tepass/Imagebroker/Profimedia/Imagebroker/jan Tepass/imagebroker/profimedia

"Zapošljavamo!!! ‘Kušač djevojaka‘ - prijavi se sada" – glasi oglas ispisan velikim slovima na plakatu na velikom raskrižju na glavnoj prometnici u austrijskom Grazu kojim je bordel "Maximus" izazvao burne reakcije.

Na plakat koji oglašava posao za "mädchentestera", odnosno nekoga čiji bi posao bio da testira usluge prostitutki, odmah je reagirala i austrijska ministrica integracije i obitelji Susanne Raab.

"Kad ovo čitam, okreće mi se u želucu." Plakat je nazvala "nevjerojatno odvratnim, mizoginim i nehumanim".

"Prikazivanje žena i djevojaka kao robe koja se može ‘testirati‘ veliča nasilje i opasno je", napomenula je i nije jedina koja tako misli.

Savjetnica za jednakost žena iz Graza, Heike Bekhit, osudila je oglas kao "duboko nehuman i odvratan". Iznenađena je "kako se danas netko još usuđuje lijepiti seksističke plakate".

Vlasnik bordela, međutim, stoji iza svog plakata. Objasnio je kako njegova potraga nije ono na što svi misle.

"To nema nikakve veze s provjeravanjem seksualne podobnosti ili sposobnosti djevojaka, već ih priprema "psihološki za ovaj težak - vjerojatno ‘najteži‘ posao na svijetu. Siromaštvo, besperspektivnost ili bijeg iz strane zemlje ne bi trebali biti razlog za okretanje prostituciji."

"Trebamo nekoga tko bi psihološki procjenjivao i pripremao seksualne radnice, kazao je Rene Wollinger, i dodao da se na oglas dosad javilo više stotina kandidata.

Oglas bi uskoro trebao biti uklonjen jer je, kako pojašnjava Bekhit, oglašavanje bordela općenito zabranjeno u Štajerskoj.

Gradonačelnica Graza, Elke Kahr kazala je kako je prijavila slučaj policiji, a plakat je u međuvremenu zašaran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 20:18