OTEZANJE PROCESA

Blokirana istraga masakra u beogradskoj školi, otac dječaka ubojice mogao bi biti pušten na slobodu?

Tužiteljstvo je naložilo da se izvrši medicinsko balističko vještačenje koje još uvijek nije završeno

Kosta K.

 /Cropix

U utorak, točno pet mjeseci otkako je naoružani dječak ubojica ušetao u Osnovnu školu ‘Vladislav Ribnikar‘ u Beogradu i očevim pištoljem ubio devetero svojih vršnjaka i školskog čuvara te ranio još šest osoba, istraga protiv njegova oca još nije završena.

Kako doznaje Blic, blokira ga vještačenje koje je naložilo Više javno tužiteljstvo u Beogradu, a koje nije okončano unatoč brojnim požurnicama ove institucije.

- Tužiteljstvo je naložilo da se izvrši medicinsko balističko vještačenje koje bi trebalo ukazati na način smrti žrtava dječaka ubojice, te rane od vatrenog oružja i iz kojeg oružja su nanesene. To vještačenje trebalo bi potvrditi sumnje da je dječak ubojica pucao iz pištolja koji je njegov otac imao u legalnom posjedu - kaže izvor Blica upoznat sa slučajem.

No, kako se doznaje, ovo vještačenje nije završeno.

- Nadležno tužiteljstvo je u posljednja dva mjeseca napisalo niz požurnica i traži da se ona što prije dostavi jer se bez nje ne može odlučiti o eventualnom podizanju optužnice protiv oca zbog sumnje da nije držao osigurano oružje. Za to vrijeme zaposleni u Zavodu otišli su na godišnji odmor, a s vještačenjem nije napravljeno ništa.

Tužiteljstvo ima rok da odluku o tome donese u sljedećih mjesec dana. U protivnom će otac dječaka ubojice biti pušten na slobodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:04