I DALJE RIZIČNO

Bitcoin prvi puta prešao magičnu granicu, ali brzo je stiglo i važno upozorenje: ‘Bit će bolnih padova‘

Prema Coinmetricsu cijena je na putu da tjedan završi s rastom od 10 posto, a prema CoinDesku trenutna mu je vrijednost 71.247,47 dolara

Ilustracija

 Ozan Kose/Afp

Bitcoin je u petak dosegao novi rekord kada je prvi put probio prag od 70.000 dolara, piše CNBC.

Prema Coinmetricsu cijena je na putu da tjedan završi s rastom od 10 posto, a prema CoinDesku trenutna mu je vrijednost 71.247,47 dolara.

Uspon je započeo otprilike u vrijeme otvaranja burze u SAD-u. S uvođenjem spot bitcoin fondova kojima se trguje na burzi u SAD-u, veliki kripto potezi sada se obično događaju tijekom tradicionalnog trgovanja dionicama.

Međutim, kripto trgovanje je ovog tjedna bilo posebno nestabilno. Nakon što je bitcoin u utorak dosegao novi rekord po prvi put u više od dvije godine, brzo je pao za čak 10%, povukavši za sobom i druge kriptovalute i kripto dionice, a zatim je sljedeći dan povratio velik dio tih gubitaka. Indeks povijesne volatilnosti bitcoina na najvišoj je razini u gotovo godinu dana, prema TradingViewu.

- Upravljanje starim maksimumima je nezgodno i brana bitcoina nema tendenciju pucanja pri prvom traženju, rekao je Antoni Trenchev, suosnivač kripto mjenjačnice Nexo.

- Oštar pad bitcoina u utorak bio je zdrav, neophodan i uvod u daljnje dobitke. Volatilnost definira tržišta bitcoina i 2024. bit će posuta iznenadnim i bolnim padovima od 10%-20%, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:42