PRISILNO SLIJETANJE

Avion koji je poletio iz New Yorka za Belgiju morao se okrenuti nasred Atlantika, razlog je - konj

‘Nemamo problema s avionom. Ali imamo problema s konjem‘, može se čuti na snimci razgovora pilota i kontrole leta

Iskrcavanje konja iz aviona; ilustracija

 Forget Patrick/sagaphoto.com/Alamy/Profimedia/Forget Patrick/sagaphoto.com/alamy/profimedia

Teretni avion koji je u četvrtak trebao letjeti za Belgiju iz New Yorka bio je prisiljen vratiti se u zračnu luku JFK nakon što se konj kojeg su prevozili oslobodio iz svoje ograde, piše ABC News. Kako se može čuti na snimci razgovora posade aviona i kontrole leta, konj se oslobodio oko 30 minuta nakon polijetanja.

Boeing 747 je bio na visini od oko 9000 metara kad je pilot javio kontroli leta da je konj pobjegao iz svojeg ograđenog prostora i da se moraju vratiti u zračnu luku. Na snimci se čuje kako pilot kaže: ‘Mi smo teretni avion i prevozimo žive životinje. U avionu je jedan konj. No oslobodio se i pobjegao iz svoje ograde. Nemamo problema na letu, ali moramo se vratiti jer ne možemo ovako spasiti konja.‘

Zrakoplov se morao okrenuti iznad Bostona i u Atlantski ocean, oko 15 km zapadno od otoka Martha‘s Vinyard, ispustiti oko 20 tona goriva kako bi mogao sletjeti. Pilot je zatražio da ih u zračnoj luci po slijetanju dočeka veterinar. Kad su sletjeli, zatražili su dodatnu pomoć.

‘Na tlu smo i nemamo problema s avionom. Ali, imamo problema s konjem‘, ponovio je pilot. Još uvijek nije jasno kako se konj uspio osloboditi tijekom leta. Zrakoplov je nakon kraćeg zadržavanja na kraju ponovno poletio i u petak ujutro stigao na aerodrom Liege u Belgiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 16:05