‘SPAŠENO 225 ŽIVOTA‘

Australska policija zaplijenila najveću pošiljku heroina u povijesti: Vrijedan je 104 milijuna dolara!

Pošiljka je otkrivena u brodskom teretnom kontejneru s keramičkim pločicama
Ilustrativna fotografija
 Robert Atanasovski/AFP

Australska policija potvrdila je da su zaplijenili heroin u vrijednosti od 104 milijuna dolara. Tvrde kako je ovo najveća zapljena u povijesti australske policije. Pošiljka teška 450 kilograma bila je raspoređena u 1.290 pakiranja i sve su imale jedinstveni žig, prenosi BBC.

Drogu su zaplijenili u luci Melbourne 29. rujna, a stigla je iz Malezije. Pošiljka je otkrivena u brodskom teretnom kontejneru s keramičkim pločicama.

Policija nije otkrila identitet uhićenog muškarca, no rekli su kako je malezijski državljanin te je optužen za šverc i posjedovanje nedozvoljene droge. Zbog ovog kaznenog djela, muškarac bi se mogao suočiti s kaznom doživotnog zatvora

Krissy Barrett iz australske savezne policije rekla je da je do otkrića došlo zahvaljujući bliskoj suradnji međunarodnih policijskih snaga s Kraljevskom malezijskom policijom.

- Nastavljamo zajedno raditi na identificiranju i ometanju transnacionalnih udruženja organiziranog kriminala koji žele nanijeti štetu našim državama i ostvariti milijune dolara zarade od kriminalnih aktivnosti, kaže Barrett.

U svojoj izjavi dodala je kako je presretanjem ove količine heroina spašeno oko 225 života, a ti podatci su dobiveni na osnovu policijskih procjena da u Australiji bude jedan smrtni slučaj na svaka dva kilograma unesenog kokaina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 06:36