STRAŠNA OLUJA

Apokalipsa na zapadu Europe: Djevojčica preminula tijekom tuče, golem komad leda pao na nju

Trideset osoba potražilo je liječničku pomoć zbog ozljeda koje se zadobile u tuči. Jedna se žena još uvijek nalazi u bolnici

Posljedice tuče u gradu La Bisbal d‘Empordi

 Glòria Sánchez/ContactoPhoto/Profimedia

Djevojčica stara 20 mjeseci preminula je nakon što ju je tijekom tuče koja je pogodila grad La Bisbal d’Empordà na sjeveroistoku Španjolske pogodio golemi grumen leda, piše ABC.

Gradonačelnica La Bisbal d’Emporde Carme Vall rekla je da je djevojčica bila u društvu svojih roditelja kada ju je u utorak pogodio grumen leda. Preminula je u srijedu u Bolnici Josep Trueta u Gironi.

Trenutno se ne zna koje je djevojčica nacionalnosti te gdje se točno nalazila kada ju je pogodio grumen leda.

Trideset osoba potražilo je liječničku pomoć zbog ozljeda koje se zadobile u tuči. Kako navodi Daily Mail, jedna se žena zbog težine ozljeda koje je zadobila još uvijek nalazi u bolnici. Ostalih 28 osoba zadobilo je ozljede glave ili porezotine, a bilo je i onih sa slomljenim kostima.

Vall je rekla da u tuči oštećeno mnogo automobila i zgrada. Rekla je da su neki grumeni leda imali promjer od 11 centimetara.

Tuča je počela padati oko 19:30 sati u utorak, a padala je oko 15 minuta. Djevojčicu je grumen leda pogodio vrlo brzo nakon što je tuča počela padati.

Vatrogasci su rekli da su zbog tuče morali intervenirati više od 40 puta te da su ih ljudi uglavnom zvali kako bi im pomogli sanirati štetu na objektim te električnim i drugim vodovima.

Očekuje se da će nevrijeme i u narednim danima moriti sjeveroistok Španjolske. Olujno nevrijeme trebalo bi pogoditi istok zemlje nakon što je nekoliko toplinskih valova ovog ljeta pogodilo to područje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 19:02