ŽELI ‘STRATEGIJU‘

Zastupnica HDZ-a: ‘Dođem u Zagreb, šećem po gradu, sve je puno tih crnih, škurih, malih. Nismo se dobro pripremili!‘

‘Mislim da tu ima prostora da napravimo nekakvu strategiju...‘

Danica Baričević

 Screnshot Youtube

U emisiji Otvoreni studio na Televiziji Dalmacija prošlog je tjedna gostovala HDZ-ova saborska zastupnica i vijećnica u skupštini Splitsko-dalmatinske županije Danica Baričević te, između ostalog, komentirala dolazak stranih radnika u Hrvatsku.

- Činjenica je da smo se ulaskom u Schengen i europodručje otvorili. Obzirom da imamo rekordan turistički prihod i rezultate, činjenica je da je to pozitivan prihod za Hrvatsku. Događa nam se da nemamo puno radne snage za ugostiteljstvo i događa nam se sada situacija da uvozimo jeftinu radnu snagu iz Bangladeša i Indije.

Evo ja koja dođem u Zagreb, prolazim ulicom i šetam, puno je više tih škurih, crnih i malih. Mislim da se tu baš nismo dobro pripremili, da tu ima prostora da napravimo nekakvu strategiju. Ali gledajte, ako vama nema tko raditi, a njima su vam ove plaće bogovske, s obzirom na uvjete u kakvima oni žive tamo - rekla je Baričević u emisiji Otvoreni studio na Televiziji Dalmacija.

Nakon što su njezinu izjavu prenijeli brojni mediji, jutros se oglasila na Facebooku. Tvrdi da je njezina izjava ‘zlonamjerno interpretirana‘.

- Izjava s mojeg gostovanja u emisiji Otvoreni studio TV Dalmacije koja se trenutno objavljuje po različitim portalima zlonamjerno je interpretirana i ne odgovara mojim stavovima. Naime, ogromna većina stranih radnika u Hrvatskoj se ponaša vrlo pristojno i disciplinirano. Ljudi rade, zarađuju pošteno svoj kruh. To treba poštovati. Useljenička politika je važan dio demografske politike. Vlada će kao i za sva druga pitanja naći rješenja i odgovore na ove izazove, i to na način da se zadovolje potrebe tržišta rada i pritom očuvaju identitet i vrijednosti hrvatskog naroda, poručila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. ožujak 2024 14:16