POSLALI PRIOPĆENJE

Zajednica branitelja HDZ-a prozvala Milanovića: ‘Ispadima krši Zakon o obrani i pripisuje si ovlasti koje nema‘

Kako pišu, daju podršku ministru obrane Banožiću, a predsjednika pozivaju da se ‘vrati u okvire zakona i Ustava‘
Miljenko Filipović
 Bruno Konjevic/Cropix

Zajednica branitelja HDZ-a 'Gojko Šušak' poslala je priopćenje koje potpisuje predsjednik Miljenko Filipović, a u kojem žestoko prozivaju predsjednika Milanovića.

Kako pišu, daju podršku ministru obrane Mariju Banožiću, a predsjednika pozivaju da se "vrati u okvire zakona i Ustava".

Njihovo priopćenje niže prenosimo u cijelosti:

"Zoran Milanović svojim opetovanim ispadima krši Zakon o obrani i pripisuje si ovlasti koje nema i za koje nije biran. Njegovi očajnički pokušaji da privatizira Hrvatsku vojsku za svoje dnevno političke svrhe postaje već i besprizorno.

Zajednica branitelja „Gojko Šušak“ ovaj neviđeni čin uzurpiranja Hrvatske vojske mimo zakona, kao i nedavnu najavu da će blokirati sve na što ima utjecaja u državi, drži vrhuncem licemjerstva i nezabilježenim primjerom ugrožavanja nacionalne sigurnosti države.

Podsjećamo, Zoran Milanović pritiscima je tražio kršenje Zakona o obrani i promaknuća mimo reda, čime je urušio dostojanstvo pobjedničke Hrvatske vojske i njezinih časnica i časnika.

Funkcioniranje sustava te obavljanje misije i zadaće Hrvatske vojske u skladu s Ustavom i zakonom moraju biti iznad osobnog ega, sitnih interesa ili kako je to Predsjednik Republike rekao „zbog mira u kući“.

Ovime dajemo punu potporu ministru obrane Mariju Banožiću, a Predsjednika Republike Zorana Milanovića pozivamo da se vrati u okvire zakona i Ustava", poručuju u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 03:37