SHOPPING PATROLA

Zaboravite na ‘uradi sam‘ savjete, ne isplati se. Ako želite pratiti trendove, morat ćete u kupnju

Naša Lada Novak Starčević skenirala je domaće tržište i probrala hit ulove poderanih traperica koje su se ponovno vratile u modu
 Supersizer

Ako imate školarku koji drži do svog imidža, vjerojatno znate koji je komad odjeće trenutačno omiljen. Ako nemate, reći ću vam - poderane traperice. I mogla sam se do sutra lupati po glavi zašto sam svoje s početka '90-ih bacila i čuditi se što se moda vraća, ali morala sam iskeširati za baš onakve iste s kojima sam ponosno odlazila u školu dok su se stariji zgražali kako mogu takva hodati svijetom. Htjela sam biti štedljiva pa sam svojoj 10-godišnjakinji predložila da njezine stare traperice izrežemo skupa. Ja, iskusna alternativka, znam puno o uređivanju (ili uništavanju) odjeće.

A i odrasla sam sa sestrom koja je žilet u svoje najbolje doba koristila za brijanje undercuta. Prva prepreka su mi bili ovi moderni žileti kojima se teško porezati. Kći me gledala u čudu kad sam ga pobjedonosno zgrabila iz kupaonice, a i ja sam brzo shvatila da imam pogrešno "hladno oružje". Pa sam uzela škare i prerezala na koljenu. Ali ne, nisu danas samo žileti drukčiji, drukčiji su i materijali. Njezine moderne rastezljive hlače otkazivale su poslušnost pri rezanju, a rezultat je bio katastrofa. Nastala je rupa, naravno prevelika, a cufanje rubova jednostavno nije bilo moguće. Ništa, morat ćemo u šoping, zaključile smo obje, nakon dva-tri živčana sloma mojeg pretpubertetlije jer sam uništila njezine hlače koje su "prije tvojih pametnih zahvata bile normalne". Nakon obilaska nekoliko dućana, savršene poderane traperice koje su stajale kao salivene pronašli smo u second hand shopu.

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Brojne hrvatske trgovine imaju u ponudi poderani jeans, a možete birati između raznih modela i boja, s velikim udjelom pamuka. U ponudi imaju i atraktivne jeans poderane tregerice. Problem je samo u tome što je većina modela jako uska pa ih mogu nositi samo mršavice.

H&M

Skiny fit traperice
Cijena: 150 kn
Lijepe, ali vrlo uske traperice koje ne pristaju svakome, a i mršavice će teško pronaći baš svoju veličinu

Veličine: 129-152cm
Sastav: 85 posto pamuk
Boje:svjetlo plava, tamno plava, crna
www.hm.com

image
Skiny fit traperice, H&M
hm.com
ZARA

Traperice mom kroja
Cijena: 149,90 kn
Blijedo plave, "isprane" traperice poderane baš na ključnim mjestima, udobnog kroja

Veličine: 116 do 164 cm
Sastav: najmanje 50 posto organskog pamuka
Boje: svjetlo plava
www.zara.hr

image
Traperice mom kroja, Zara
zara.hr/screenshot
TEKSTILE HOUSE

Poderane traperice
Cijena: 30 kn
Ponude se stalno mijenjaju, ali ako ste uporni i uz malo sreće, možda nađete savršen model

Veličine: ovisno o trenutnoj ponudi
Sastav: 95 posto pamuk
Boje: ovisi o trenutnoj ponudi
www.textilehouse.hr

image
Poderane traperice, Tekstile house
Privatna arhiva
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 13:34