POŽAR KOD TROGIRA

Više od 160 vatrogasaca bori se s požarom, uputili su apel građanima i turistima

Ne smetajte vatrogascima i njihovim vozilima pokušavajući fotografirati i snimiti požar, poručio je građanima i turistima Marin Buble
 Bozidar Vukicevic/CROPIX

U ponedjeljak u prijepodnevnim satima buknuo je veliki požar na trogirskom području. Zbog gašenja je zauzet trak državne ceste DC 58, a promet regulira policija.

U ponedjeljak navečer stambeni objekti niti kuće nisu bili ugroženi, ali kanaderi i zračni traktori još djeluju i gase. Na terenu je 167 vatrogasca i 47 vatrogasnih vozila. Opožareno je oko 400 hektara uglavnom niskog raslinja, ali i nešto borove šume.

"Vjetar je malo popustio, ali to je na momente, javljaju se refuli. Nadamo se uz pomoć zračnih snaga u noć ući u mirniju situaciju", rekao je za Dnevnik Nove TV Marin Buble, vatrogasni zapovjednik trogirskog područja, ali i apelirao na turiste i građane da ne smetaju vatrogascima i njihovim vozilima pokušavajući fotografirati i snimiti požar.

"Šaljem jedan apel svima, dakle suzdržite se i nemojte se približavati liniji vatre, pustite vatrogasce da rade svoj posao i sve će proći mnogo ugodnije", rekao je Buble.

Dodao je kako će zračne snage gasiti požar do mraka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 14:59