‘ŠALJEMO I DRONOVE‘

Velika potraga za istarskim ribarima i dalje traje: ‘Pronašli smo brodicu na dnu mora, ali njih nema!‘

Brodica bi se trebala izvaditi iz mora da vidimo i pokušamo utvrditi zašto se brodica potopila, poručila pulska lučka kapetanica

Dolores Brenko Škerjanc/ Ilustrativna fotografija

 /Cropix

Danas su ronioci pronašli brodicu na dnu mora dva nestala ribara iz Umaga i Pirana, no oni nisu još uvijek pronađeni.

- Danas smo našli brodicu. Jučer sam vam govorila da je nešto na dnu mora, ali nismo znali što je. Danas su ronioci Istarske županije pronašli brodicu. Ona je na dnu mora. Nakon toga su u more ušli policajci specijalne policije, pretražili su područje, ali nažalost nikoga nisu pronašli. Morali su izaći iz mora. Sutra ćemo ponoviti uron na istoj lokaciji, pa ćemo vidjeti jesu li možda ribari dolje. Nastavit ćemo i danas cijeli dan tragati. Možda su izašli i tome se nadam i onda ćemo odlučiti što ćemo sutra i prekosutra, kazala je pulska lučka kapetanica Dolores Brenko Škerjanc. Rekla je da je najvažnije da je brodica pronađena.

- Nadajmo se da ćemo naći i ribare. Brodica je pronađena na 27,7 metara dubine, na prvotnoj poziciji gdje su zadnji put bili. Brodica je u relativno dobrom stanju, najvjerojatnije je tog dana potopljena. Nakon što okončamo potragu, napravit ćemo istragu. Brodica bi se trebala izvaditi iz mora da vidimo i pokušamo utvrditi zašto se brodica potopila. Ipak je od plastike i to je neobično, rekla je kapetanica. Lokacija je bila poznata na temelju zadnjeg mjesta gdje je zabilježen signal njihova mobitela, ali i izjave jednog ribara koji je bio zajedno s njima ujutro. U traganje je danas uključen i podvodni dron.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 02:45