OPASNOST OD POŽARA

Vatrogasci pozvali građane na oprez pri paljenju svijeća na grobovima i u domovima

Ako primijetite požar na groblju ili objektima, odmah zovite vatrogasce na broj 193, poručila je Hrvatska vatrogasna zajednica

 
 Ilustracija/Tonci Plazibat/CROPIX

Hrvatska vatrogasna zajednica u petak je povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana pozvala građane na oprez s paljenjem svijeća zbog mogućeg nastanka požara jer se velika količina upaljenih svijeća, rastopljenog voska i suhog cvijeća na grobljima može lako zapaliti.

"I ove će godine velik broj hrvatskih građana obilježiti blagdan Svih svetih i Dušni dan tradicionalnim odlaskom na groblje, postavljanjem cvijeća na grobove i paljenjem svijeća. Na taj način sjećamo se naših najmilijih koji više nisu s nama. U ovakvim trenucima potrebno je pozvati građane na oprez zbog mogućeg nastanka požara jer se velika količina upaljenih svijeća, rastopljenog voska i suhog cvijeća na grobljima može lako zapaliti", istaknula je u priopćenju Hrvatska vatrogasna zajednica.

Vatrogasci stoga savjetuju građane da ne pale svijeće i šibice u blizini suhe trave i da svijeće koje još gore i šibice ne bacaju u travu ili smeće.

Također apeliraju da se ne uklanjaju ugašene svijeće dok se ne ohlade, da se stari lampioni i ostali otpad odlažu na za to predviđena mjesta, a ako se pale voštane svijeće i lampioni u kućama, da ih se ne ostavlja bez nadzora.

Vatrogasci građane također savjetuju da prije izlaska iz kuće ili odlaska na spavanje ugase svijeće, da ne stavljaju upaljene svijeće i lampione na prozore kako ne bi došlo do požara zavjesa i namještaja.

- Ako primijetite požar na groblju ili objektima, odmah zovite vatrogasce na broj 193 - poručila je građanima Hrvatska vatrogasna zajednica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 10:36