BORIS BANJAN

‘Upozorio sam na nepravilnosti od strane poduzeća, a ne MUP-ove protupožarne inspekcije‘

‘Svrha mojih izjava bila je upozoriti na nepravilnosti u smislu nedovoljnog provođenja mjera zaštite od požara od strane poduzeća‘

Boris Banjan i požar u Osijeku

 /Cropix

Zamjenik zapovjednika Javna vatrogasne postrojbe Osijek Boris Banjan reagirao je na tekst objavljen u Jutarnjem listu 8. listopada 2023., a koji možete pročitati OVDJE.

- Želim reagirati na tekst koji je objavljen u Jutarnjem listu 8. listopada 2023. godine i koji govori o uzrocima koji su doveli do nastanka velike materijalne štete te ekološkog zagađenja okoliša u tvrtki Drava International s naslovom ‘‘Zakazala je MUP-ova inspekcija?‘‘

Ovako napisan naslov izvrće smisao mojih izjava koje su išle u pravcu navođenja nedovoljnog provođenja mjera zaštite od požara u samoj tvrtki, a nema nikakve veze sa radom i postupanjem Inspekcije zaštite od požara Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a.

Svrha mojih izjava bila je upozoriti na nepravilnosti u smislu nedovoljnog provođenja mjera zaštite od požara od strane poduzeća kako bi se ubuduće spriječile ovako velike nesreće. Izrazi ‘‘neprovođenje mjera‘‘ odnose se na naša iskustva na požarima čijim se žarištima ne može prići zbog nepravilnog gomilanja robe. Sa inspekcijom MUP-a naša vatrogasna postrojba ima jako dobru dugogodišnju suradnju koja je ovakvim naslovom u tekstu značajno narušena, reagirao je Boris Banjan, zamjenik zapovjednika JVP Osijek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 00:59