VELIKO PRIZNANJE

Umirovljeni general Krešimir Ćosić novi je član Europske akademije znanosti i umjetnosti

Ćosić ističe kako je članstvo otvoreno svima koji znanstvenim rezultatima te doprinosom u društvu zaslužuju takvo priznanje

Krešimir Ćosić, umirovljeni general-pukovnik HV-a

 Neja Markicevic/Cropix/Cropix

Umirovljeni general Krešimir Ćosić je 6. travnja na svečanoj inauguraciji postao novim članom Europske akademije znanosti i umjetnosti. Riječ je o Akademiji koja trenutno ima više od 2000 članova, među kojima se nalaze 32 nobelovca.

Ćosić ističe kako je članstvo u Akademiji otvoreno svim onim pojedincima koji svojim znanstvenim rezultatima te sveukupnim doprinosom u društvu zaslužuju takvo priznanje te su predani daljnjem jačanju ugleda Akademije.

"U mom slučaju, članstvo se temeljio na mom dugogodišnjem interdisciplinarnom znanstvenom radu Google Scholar Reads 20 000, Research Gate Citations 1300", ističe Ćosić.

On je uvjeren da svojim iskustvom i znanjem može u takvom kompetitivnom i interdisciplinarnom međunarodnom znanstvenom okruženju dati odgovarajući doprinos zajedničkim europskim interesima u raznim područjima, posebno onim važnima za zajedničku europsku sigurnost.

To je i u skladu s misijom Akademije koja je usmjerena na prepoznavanje i analizu ključnih europskih izazova i problema, osiguravanje savjetodavne uloge europskim institucijama, promidžbu kulture transnacionalne i interdisciplinarne znanstvene suradnje, te jačanje suradnje između znanstvenih institucija i gospodarstva u interesu dobrobiti svih europskih građana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:42