NAJVEĆA KRIPTO MULJAŽA

Uhvaćen Luka Burazer, čovjek kojeg stotine Hrvata optužuju za prevaru tešku desetke milijuna eura!

Nevjerojatno gdje je policija na kraju pronašla Burazera i njegova partnera - Eugena Travalju...

Luka Burazer

 /Društvene Mreže

Pola godine nakon što je riječka tvrtka za trgovanje kriptovalutaiama BitLucky iz Kostrene doživjela kolaps, a nakon čega su uslijedile optužbe ulagača da su prevareni za detesine milijuna eura, policija je tijekom današnjega dana u Rijeci uhitila po nalogu riječkog Općinskoga državnoga odvjetništva vlasnike propale tvrtke - Luku Burazera i Eugena Travalju, te ih odvela na kriminalističko istraživanje zbog optužbi za prevaru.

Premda su se nakon kolapsa u svibnju ove godine pojavile glasine da su Burazera i Travalja pobjegli, a prema nekim navodima čak i napustili državu na kraju su navodno uhićeni u njihovim domovima u Rijeci.

Kao što smo pisali, nakon nekoliko godina uspješnog poslovanja riječka tvrtka BitLucky za trgovanje kriptovalutama u vlasništvu Luke Burazera i Eugena Travalje, u svibnju ove godine nenadano je doživjela kolaps.

image

Luke Burazer

Privatna Arhiva/

Stotine investitora, koji su u kriptovalute navodno ukupno uložili više desetaka milijuna eura, ostale su bez svojih ulaganja, ali i informacije što se s njihovim novcem, ali i čitavom tvrtkom, stvarno dogodilo.

Naime, Burazer je 20. svibnja ove godine svim klijentima tvrtke poslao samo e-mail: "Poštovani klijenti, nizom loših trejdova i odluka nažalost doveo sam stanje firme u kriznu situaciju. U sljedećim danima ćemo imati više informacija", nakon čega je doslovce nestao. Kako je Jutarnjem listu izjavilo nekoliko klijenata tvrtke, Burazer je nakon objave isključio telefon, nije odgovarao na njihove e-mailove te je obrisao i sve profile na društvenim mrežama. Pojavile su se i glasine kako je čitava priča zapravo bila tzv. Ponzijeva shema, odnosno prijevara, te da Burazer uopće nije ulagao novac u trgovanje kriptovalutama već ulaganjem jednog klijenta isplaćivao dobit ranijim klijentima.

Jutarnji list je s Burazerom stupio i u kontakt, a tada radi vlastite sigurnosti nije htio reći gdje se nalazi - što činjenicu da ga je policija pronašla u domu u Rijeci diže na novu razinu bizarnosti.

S njim smo tada imali i ekskluzivni intervju koji možete pročitati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:03