INTERVENIRALA POLICIJA

Učenik pošpricao dezificijensom čašu vode koju je popila učiteljica, ravnateljica ga brani: ‘Nije bilo namjerno‘

Neslužbeno se doznaje da je učiteljica na bolovanju, ali da, srećom, nema teže posljedice po zdravlje. Obavila je sve potrebne pretrage
 Goran Sebelic/Cropix

Nakon što se ovog ponedjeljka u osnovnoj školi u Fažani dogodio incident u kojemu je jedan učenik ulio učiteljici čašu s vodom dezinficijens, svi su akteri priče izrazili žaljenje. Srećom sve je prošlo zasad bez većih zdravstvenih posljedica za nastavnicu glazbene kulture koja ostaje na bolovanju do 26. listopada. Ona, kako saznajemo od ravnateljice škole Marijane Starčić, je dobro, nije hospitalizirana te nije zadržana u bolnici. Napravila je potrebne pretrage i još će napraviti dio njih. Naime, učenik je ulio dezinficijens u vodu, a učiteljica je ispljunula vodu čim je osjetila čudan okus te je nakon toga slučaj prijavila policiji.

Iz službe za odnose s javnošću Ministarstva znanosti i obrazovanja kažu da su od ravnateljice zatražili očitovanje o ovom slučaju.

– Škola je poduzela sve potrebne radnje, a o događaju su, sukladno protokolu, obaviještena nadležna tijela (policija i Centar za socijalnu skrb). Obavljen je i razgovor s majkom učenika, a učeniku je izrečena pedagoška mjera strogog ukora. Majka se obratila psihologu Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, a učenik će imati i savjetodavne razgovore sa psihologinjom škole, ističu u resornom ministarstvu.

Ravnateljica kaže da su u školi nakon ovog nemilog incidenta svi žalosni.

- Svi smo jako tužni zbog toga što se dogodilo. Učenik to nije namjerno napravio i inače je uzornog ponašanja, veli ona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 12:53