HRVATSKI SABOR

U kraćoj raspravi saborski zastupnici podržali dva zakonska prijedloga

Vlada je tijekom saborske stanke donijela dopunu Zakona o šumama i izmjene Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju

Zastupnici; ilustracija

 Damjan Tadic/Cropix

Saborski zastupnici u petak su u nešto manje od sat vremena raspravili dvije točke na dnevnom redu, prijedloge zakona o ovlasti Vlade da uredbama uređuje pitanja iz djelokruga Sabora i o potvrđivanju Konvencije između Hrvatske i Kneževine Andore o uklanjanju dvostrukog oporezivanja.

U kraćoj raspravi zastupnici su podržali spomenute prijedloge.

Državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa Sanjin Rukavina izvijestio je da je tijekom ljetne stanke, dok Sabor nije zasjedao, Vlada donijela dvije uredbe, dopunu Zakona o šumama i izmjene Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju.

Predstavljajući Konvenciju između Hrvatske i Kneževine Andore o uklanjanju dvostrukog oporezivanja državni tajnik u Ministarstvu financija Zdravko Zrinušić istaknuo je da će se izbjegavanjem dvostrukog oporezivanja potaknuti suradnja između dviju država, te će se postići brojne olakšice pri oporezivanju svih vrsta dobiti i dohodaka.

Izvijestio je da ukupna robna razmjena s Kneževinom Andorom prošle godine iznosila 919.000 eura, izvoz iz Hrvatske iznosio je 176.000 eura, a uvoz 740.000 eura. Hrvatske je u Andoru izvozila duhanske prerađevine i tiskani materijal, a uvozila obuću i odjeću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 17:15