STIŽE KIŠA

Toplo je i sunčano, no hoće li takvo vrijeme biti i za Praznik rada? Pripremite se...

Donosi li praznik rada sunce ili kišu donosimo u vremenskoj prognozi nezaobilaznoj za stvaranje planova

Praznik rada na Jarunu/Ilustracija

 Vanesa Pandzic/Cropix

U srijedu se obilježava Međunarodni praznik rada, a riječ je o danu kojeg mnogi provode na otvorenom, stoga je vremenska prognoza za stvaranje planova neophodna. Prema podacima HRT-a, vrijeme će od nedjelje biti stabilno i opet iznadprosječno toplo, ali već od srijede raste vjerojatnost pljuskova.

Od nedjelje do utorka diljem Hrvatske suho, sunčano i ponovno iznadprosječno toplo, ponegdje uz zamjetan jugozapadni i jugoistočni vjetar, zatim opet nestabilnije.

Prema tablici Yr-a, u Zagrebu se 1. svibnja očekuju oborine, no tek u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura trebala bi biti 22 °C. Temperatura u Splitu bit će za 1 °C niža nego u Zagrebu, no ne očekuju se oborine. U Osijeku će najviša dnevna temperatura biti 24 °C.

image

HRT-ova prognoza vremena

Screenshot/

- U ponedjeljak i utorak nastavak pretežno sunčanog vremena te još toplijeg. U srijedu porast naoblake, mjestimice uz popodnevnu kišu, moguće i grmljavinu, uglavnom u područjima uz Jadran. Kiše i lokalnih neverina u drugom dijelu srijede može biti i na Jadranu, gdje će zapuhati jugo. U ponedjeljak i utorak pak uglavnom sunčano te ugodno toplo, sa slabim do umjerenim jugozapadnjakom sredinom dana i poslijepodne - prognozirao je za Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

U Rijeci će najviša dnevna temperatura biti 21 °C, no u popodnevnim satima očekuje se pad temperature te je moguća kiša. Oborine su u srijedu moguće i u Puli gdje će najviša dnevna temperatura biti 18 °C, a slični se uvjeti prognoziraju i za Gospić.

Na Praznik rada u Maksimiru tradicionalna podjela graha i nastup Gibonnija

Grad Zagreb i ove godine proslavu Međunarodnog praznika rada 1. svibnja organizira u parku Maksimir, građanima će biti podijeljeno 40 tisuća porcija graha i 20 tisuća porcija štrukli, a glazbeni će program predvoditi Gibonni.

Program će započeti u 9 sati a građanima će se s velike pozornice obratiti i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

U programu sudjeluje niz glazbenih izvođača a u 12 sati predviđen je nastup Gibonnija.

Usporedno s programom na velikoj pozornici, na maloj će se pozornici od 10 do 15 sati odvijati kreativne radionice u organizaciji Centra za kulturu Maksimir, predstave za djecu te nastupi plesnih skupina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 07:58