ALEKSEJ OREL

Stotine ljudi tragaju za poznatim pulskim aktivistom koji je jučer nestao

S obzirom na to da se nije javljao na mobitel što je neuobičajeno za njega, obitelj je već u 20 sati obavijestila policiju o nestanku

Aleksej Orel

 Goran Sebelic/Cropix

Obitelj poznatog pulskog aktivista Alekseja Orela objavila je jučer da je Aleksej nestao. Prema posljednjim informacijama, muškarac je s članom obitelji oko 17 sati popio kavu na Korzu i uputio se banku nakon čega mu se gubi trag, piše Istra24.

S obzirom na to da se nije javljao na mobitel što je neuobičajeno za njega, obitelj je već u 20 sati obavijestila policiju o nestanku. Službeni nestanak još uvijek nije prijavljen jer još nisu prošla 24 sata od nestanka. Osim policije za Aleksejem tragaju i njegovi prijatelji, poznanici, a stigla im je i pomoć iz okolnih gradova. U trenutku nestanka nosio je crnu kratku majicu, crne hlače i crne tenisice.

Aleksej je dugogodišnji aktivist koji se u javnosti istaknuo prošle godine tako što je oformio Inicijativu za Lungomare kojoj je cilj bio pokrenuti referendum i spriječiti izgradnju Hotela Valkanela na pulskoj šetnici. Kako navodi Istra24, u javnim nastupima isticala se njegova blagost i dobrota te gotovo idealistička ideja građanskog angažmana za pravedne ciljeve zbog čega je i referendum za Lungomare prikupio dovoljno potpisa.

Obitelj odbacuje mogućnost da se radi o društvenom eksperimentu koje je znao povremeno provoditi i mole da im se jave svi koji imaju bilo kakvu informaciju. Aleksej nije krio da se već godinama bori s depresijom pa je moguće da je nestanak povezan s bolešću. No, kako navodi obitelj, zadnjih dana uobičajeno se ponašao, a zahvaljujući aktivizmu bio je u pozitivnoj fazi.

Ako ste vidjeli Alekseja, javiti se možete pulskoj policiji ili njegovoj obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:03