PREJADNO

Splićanin otkrio kakvu noćnu moru su mu doživjeli gosti: ‘Htjeli su pješke do aerodroma, samo da što prije odu!‘

Kad je gost došao u apartman, vidio je notifikaciju na mobitelu o plaćanju koja ga je šokirala. Umjesto 20, naplaćeno mu je 200 eura

Englezi su uživali u noćnom izlasku, ali taksist im je sve zagorčao

 Tomislav Čubelić/CROPIX

Splitski iznajmljivač poželio je javno podijeliti neugodno iskustvo koje su doživjeli njegovi gosti.

- Javljam se zapravo iz bijesa i ljutnje... Naime, vlasnik sam apartmana na Bačvicama koji sam nedavno iznajmio gostima iz Engleske. Nekidan su otišli u noćni provod gradom. Dvoje ih se vratilo oko 1.30, a treći je ostao do 4 sata - uvodno će sugovornik Slobodne Dalmacije, čiji su podaci poznati redakciji.

Idućega dana odveo ih je na aerodrom, uzevši pauzu s posla, nakon što su ga tijekom jutra upitali koliko imaju pješke do aerodroma?! On im je odgovorio da se pješke ne može jer je predugo te predložio da naruče Uber. Na kraju ih je sam odveo...

- Rekli su mi da ne žele taksi jer je njihov prijatelj koji je ostao vani do 4 sata platio taksi od noćnog kluba do apartmana 200 eura. Pitam ih jesu li sigurni u to, imajući u vidu raznorazne zgode s taksistima koji ovih dana pune novinske stupce. Oni odgovore da su sigurni te da će mi pokazati izvod na internet bankarstvu. Neću govoriti o tome kakvi su nam gosti, imao sam i ja iskustva sa svakakvim, ali ovi ljudi bili su jako uredni i prijatni - priča Splićanin.

- Ponudio sam im da ću ih ja prebaciti. Kad sam došao u apartman, već su bili spremni, jer su što prije htjeli otići bez obzira na to što im je avion za London bio u 17.35 sati. Rekli su da više ni sekunde ne žele ostati - nastavlja.

Gosti su mu ispričali kako su te noći najprije bili u klubu Central u kojem su "cijene pića i samog ulaska van svake pameti". Nakon toga su se odlučili za malo manje bolniju potrošačku varijantu, pa su taksijem od robne kuće Prima za 20 eura otišli u club Vanilla. Kad se zadnji od njih, sat prije zatvaranja, odlučio vratiti u apartman na Bačvice, prišao mu je taksist i ponudio prijevoz: "20 eura".

- Ok, idemo!

Sjeli su u auto, vozač ga je upitao adresu i krenuli su.

image

Ilustrativna fotografija

Vojko Bašić/CROPIX

Gost je ispričao da je razgovor tekao ugodno. Pričali su o nekakvim osnovnim stvarima u vezi grada i noćnog života. Ništa nije ukazivalo na nikakvu vrstu prevare sve dok nije došlo vrijeme plaćanja.

- Nakon što su stigli na odredište gost je pitao može li platiti karticom, na što je taksist izvadio aparat i zatražio da prisloni karticu. Pitao ga je još jednom je li 20 eura uz potvrdni odgovor ‘da‘ i kimanje glavom. Pozdravili su se i razišli.

Kad je gost došao u apartman, vidio je notifikaciju na mobitelu o plaćanju koja ga je šokirala. Umjesto 20 eura, naplaćeno mu je 200 eura. Tu je već nastala panika. Inače meni je ovo druga pritužba na cijene taksista ove sezone. Pitam se može li tko ovoj pohlepi stati na kraj više? Pitao sam ga ima li kakav račun ili nešto slično? Kaže da nema, da mu nije izdat račun. Ja mu savjetujem da ode u policiju i pokaže potvrdu plaćanja preko internet bankarstva. On kaže da ne, da samo želi otići - prepričava sugovornik Slobodne Dalmacije.

Navodno je taksist, prema riječima gosta, imao "čudnu facu", nosio naočale za vid i nerazgovijetno pričao...

Budući da ne može sam promijeniti taksiste, vlasnik je osmislio jedan od načina kako ipak može nešto poduzeti.

- Nakon što sam se vratio u Split, otišao sam u fotokopirnicu gdje sam dao izraditi natpise za apartman na kojim piše ‘use Uber, local taxi is expensive‘. Svaki gost će prilikom dolaska vidjeti na vratima natpis i nadam se da više neću dolaziti u ovoliko neugodnu situaciju - zaključuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 22:53