INSPEKCIJA IMA POSLA

Snimke nadzornih kamera rasvijetliti će smrt pacijenta na hitnom odjelu bolnice Sveti Duh

Ovo nije bio izolirani slučaj i u razmaku od svega nekoliko dana na hitnom prijemu iste bolnice preminu je još jedan stariji muškarac

Bolnica Sveti Duh

Snimke nadzorne kamere s Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KB Sveti Duh trebale bi rasvijetliti okolnosti pod kojima je preminuo pacijent kojeg je u čekaonici mrtvog pronašla kćer.

Potvrdio je to i ministar zdravstva Vili Beroš kazavši da je inspekcijski nadzor pronašao propuste na OHBP KB Sveti Duh.

- Izvidi zdravstvene inspekcije još traju, čekaju se snimke kamera. No preliminarno mogu reći da su pronađeni propusti u organizaciji rada u OHBP-u KB-a Sveti Duh - izjavio je Beroš nakon obilaska obnove KBC-a Sestre milosrdnice. Dodao je da za sada ne može iznositi pojedinosti, već samo može reći da su "nađeni određeni propusti".

Kako neslužbeno doznajemo, propusti se među ostalim tiču vođenja dokumentacije, odnosno postoje oprečna mišljenja je li tijekom boravka pacijenta u čekaonici itko od zaposlenika pružao pomoć bolesniku.

Prema trenutnim saznanjima, a koje neslužbeno doznajemo, ne postoji niti jedan takav zapis iako navodno u bolnici govore da je pacijenta obilazila medicinska sestra.

Upravo to bi trebale rasvijetliti snimke nadzornih kamera.

Također, suspektan je i uzrok smrti. Iako su preliminarni nalazi utvrdili da je pacijent preminuo prirodnom smrću, bolujući od kroničnog čira na želucu, kroničnog gastritisa, ali i aspiracije želučanog sadržaja, pacijentu se vjerojatno moglo pomoći.

Kako doznajemo, smatra se da je uzrok smrti gušenje sadržajem iz želuca, tako da je pomoć bila nužna, pogotovo jer se nalazio u Kliničkoj bolnici.

Unatoč protoku vremena od više od dva mjeseca, inspekcije još uvijek imaju posla, tako da u ponedjeljak kreće još jedan nadzor.

Ministar je danas kazao i da ako inspekcija utvrdi veće inkriminacije ili propuste, obratit će se Upravnom vijeću bolnice, tražiti daljnje postupanje, koje uključuje i smjenu ravnatelja ili odgovornih osoba.

Valja naglasiti da ovo nije bio izolirani slučaj te da je u razmaku od svega nekoliko dana na hitnom prijemu iste bolnice preminuo još jedan stariji muškarac, čiju smrt također nisu primijetili iz bolnice nego sanitetski prijevoz koji je došao po pacijenta. taj muškarac umro je od popuštanja srčanog mišića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 23:13