LIJEPA NAŠA U HLADNJAKU

SENZACIONALNE FOTOGRAFIJE DILJEM HRVATSKE Na obalama Istre i Kvarnera upravo se događa ledena bajka, a zagrebački Dolac nikad nije izgledao tužnije

 
 Istramet, Damir Krajač, Damjan Tadić, Nikolina Vuković Stipaničev / Hanza Media

Hrvatska se u ponedjeljak ujutro probudila u debelom minusu. Dobar dio unutrašnjosti bio je u dvocifrenom, ali i dobar dio obale se također smrzava na temperaturama ispod ništice. Gotovo cijela Istra i Kvarner su na temperaturi između -3 do -5 stupnjeva tako da s obale stižu zanimljive fotografije zaleđene obale. Čitatelji Facebook stranice IstraMet poslali su prizore ledenih bajki iz Poreča, Bakra i Povila.


Interesantni prozori stižu i iz Zagreba gdje je u 10 ujutro izmjereno -9 stupnjeva, ali s obzirom na ledeni vjetar koji puše, osjet hladnoće je još puno veći. Dolac, koji inače vrvi od prodavača i kupaca, u ponedjeljak ujutro bio je potpuno prazan. Tek nekoliko najhrabrijih 'kumica' izložilo je svoje proizvode...



Inače, u 10 ujutro najniža temperatura je zabilježena na Zavižanu (-21), a od gradova najgore je u Gospiću (-12.5), Ogulinu (-11) i Križevcima (-10)... U plusu je tek sami jug zemlje, najtoplije je u Makarskoj (5) i Prevlaci (4).


Inače, danas je tek prvi pravi dan polarnog vala, a vrhunac će se dogoditi sutra.

DHMZ
piše da nas danas čeka oblačno vrijeme, povremeno sa snijegom, osobito u gorskim predjelima i u Slavoniji. U Dalmaciji će mjestimice biti i susnježice. U Istri uglavnom bez oborina uz dulja sunčana razdoblja. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u gorju s olujnim udarima. Na Jadranu umjerena i jaka bura, ponegdje i olujna, podno Velebita i s orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka u gorju od -12 do -9, u nizinama od -8 do -3, a na Jadranu između -2 i 3 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 12:59