POLARNA HLADNOĆA U ŠIBENIKU

PRISILNO GLADOVANJE Oko 600 studenata tri dana 'praznog trbuha' na temperaturi od minus sedam

 Nikša Stipaničev / CROPIX

Već treći dan oko 600 redovnih studenata šibenskog Veleučilišta i dislociranog studija FER-a u Šibeniku nije u mogućnosti pojesti topli obrok u studentskoj menzi na Baldekinu. Razlog 'prisilnog gladovanja' ove brojne šibenske studentske populacije koja dolazi iz drugih gradova Hrvatske, leži u činjenici da su od ponedjeljka ujutro, usred polarne hladnoće, zamrznute cijevi u studentskoj menzi, pa u tamošnjoj kuhinji nema vode za skuhati ručak i večeru, čaj ili bilo koji drugi topli napitak. Uglavnom, studenti se već tri dana snalaze kako znaju i umiju, a njihova dnevna prehrana i u srijedu na temperaturima debelim ispod ništice (jutros je u Šibeniku izmjereno minus sedam) uglavnom se svela na sendviče i bureke.

Nakon tri dana 'nesnalaženja' vodstva Studentskog centra u ovim nepredviđenim okolnostima, konačno je na vidiku rješenje problema.

- Grad Šibenik nam je osigurao plastične spremnike koje će nam gradska Javna vatrogasna postrojba napuniti vodom, pa će kuhinja ponovno biti u funkciji i u poslijepodnevnim satima skuhat ćemo prvi topli obrok nakon tri dana – kazala nam je Nella Slavica, ravnateljica šibenskog Studentskog centra.

Na naše pitanje zašto se spremnici s vodom nisu mogli osigurati odmah prvog dana kada je i došlo do zamrzavanja cijevi u menzi, ravnateljica Slavica pokušala je to objasniti preprekama u zakonskim regulativama.

- U iznalaženju rješenja morali smo zadovoljiti sve zakonom propisane norme, u prvom redu ispunjavanje svih prijeko potrebnih higijenskih uvjeta za rad kuhinje – rekla je Nella Slavica.

Studentska menza dobila vodu

Nakon tri dana studentska menza u Šibeniku napokon je ponovno dobila vodu. Naime, u srijedu oko 13 sati djelatnici šibenskog 'Vodovoda i odvodnje' spojili su menzu na drugo vodovodno brojilo, odnosno na dio vodovodnih instalacije unutar menze koje nisu bile zamrznute.

- Eto, problem je riješen, kuhinja ponovno normalno funkcionira i već se krenulo u pripremanje toplih obroka za naše studente – javila nam je Nella Slavica, ravnateljica Studentskog centra u Šibeniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 14:13