UNATOČ ZABRANI

Pripadnici Armade bez dozvole krenuli crtati navijački mural na zaštićenom povijesno-kulturnom dobru RH

Navijači su prije crtalačke akcije zatražili dopuštenje za isto od Konzervatorskog odjela u Rijeci, no ono im je uskraćeno
 Čitateljica Jutarnjeg Lista

Unatoč izričitoj zabrani, članovi Armade u subotu su ipak krenuli u iscrtavanje navijačkog murala na zgradi uz Rječinu koja je zaštićeno povijesno-kulturno dobro Republike Hrvatske, kao dio povijesne gradske jezgre.

Dok su crtali mural, drugi navijači promatrali su ih sa zidića uz obalu Rječine, a promatrala ih je i policija koja nije zaustavila uništavanje zida.

image
Čitateljica Jutarnjeg Lista
image
Čitateljica Jutarnjeg Lista

Tajnik Kluba navijača Armada uputio je Konzervatorskom odjelu u Rijeci e-zahtjev u kojem je tražio dozvolu za iscrtavanje murala s grbom NK Rijeke i natpisom "Volim grad koji teče", a kako je u svojem javnom reagiranju objavio konzervator mr. sc. Radovan Oštrić, tražio je čak da taj zahtjev ostane zatajen.

Unatoč izričitoj odbijenici konzervatora, navijači su ipak krenuli u šaranje po zidu uz Rječinu.

Dogodilo se to na isto jutro kada je na jednoj od Instagram stranica navijača Rijeke objavljena video snimka na kojoj muškarci, odjeveni u crno, pod okriljem noći, bakljom pale LGBTQ zastavu u duginim bojama izvještenu na zgradi riječke gradske uprave, objašnjavajući to kao svoju reakciju na sudsku odluku da istospolni parovi mogu usvajati djecu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 00:14