ŽALIO SE...

Poštar iz Zagreba dobio otkaz jer nije uručio čak 1000 pošiljki! Kad su krenuli u kontrolu frapirali su se...

Korisnica M. V. pisala je prigovor da svoju preporučenu pošiljku nije uopće primila

Ilustracija, poštar

 Božo Radić/cropix/

Poštar Ante dobio je otkaz zbog nesavjesnog rada jer brojne pošiljke nije dostavljao u roku, javlja Danica.

On je uz potporu Hrvatskog sindikata pošte tužio tvrtku tražeći da ga vrati na posao jer, kako tvrdi, razloga za otkaz nije bilo.

Hrvatska pošta svojem poštaru za opću dostavu na području Zagreba i Zagrebačke županije otkaz je dala u studenome, i to zbog skrivljenog ponašanja. Primjerice, kontrolom radnog stola poštara pronađeno je oko 400 pošiljki Zagrebačkog holdinga koje je on već morao uručiti u zadanom roku.

Žalila se na njega

Nije dostavio niti međunarodne ocarinjene pošiljke u zadanom roku, a pošiljke koje je nosio na dostavu nađene su u motoru, otprilike 400 komada.

“Dakle, poštar je prekoračio rok uručenja za otprilike 1000 komada pošiljaka. U razdoblju od 24. rujna do 4. listopada očitao je svega četiri plinomjera, a od 15. rujna do 8. listopada od ukupno 356 mjernih mjesta očitao je svega 30 plinomjera, što je daleko ispod propisanog prosjeka”, kažu u Pošti.

Na njegov rad žalili su se i korisnici navodeći da im pošiljke kasne te da ih ne dobivaju. Tako je korisnica M. V. pisala prigovor da svoju preporučenu pošiljku nije uopće primila.

Kontrolom je utvrđeno da je poštar sam potpisao primateljicu uz znak uručenja u ručnoj dostavnoj knjizi.

Zdravstveni problemi

Na sudu su svjedočili i drugi zaposlenici Pošte navodeći kako su kod njega pronađene brojne pošiljke koje nisu bile uručene. Kontrolorke su ga više pušta upozoravale na to, ali bez uspjeha. Kod njega su pronađene i pune kutije međunarodnih pošiljaka koje se moraju dostaviti na dan kada su primljene.

Hrvatska pošta o svemu je prije otkaza zatražila i očitovanje Radničkog vijeća, ali se o tome nikad nisu izjasnili.

Poštar Ante žalio se na zdravstvene probleme i preopterećenost poslom. Kaže kako je šest mjeseci bio na bolovanju, ali u Pošti ističu kako nemaju informacija o tome kakve zdravstvene probleme zapravo ima.

Sutkinja je nakon izvedenih dokaza prošli tjedan odbila poštarovu tužbu i zahtjev da ga se vrati na posao. Naložila je poštaru da bivšoj tvrtki plati 364 eura parničnih troškova. Presuda je nepravomoćna, javlja Danica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:19