NE VOLI CRKVU

Policija za sotonizam na zadarskom groblju osumnjičila poznatog skvotera

Za vandalizam je imao pomoć u 17-godišnjaku i 18-godišnjaku, koji su u alkoholiziranom stanju pristali na oskvrnuće groblja zato jer ne vole crkvu

ZADAR - Najpoznatiji zadarski "skvoter" Duško S. (23), glavni je osumnjičeni za "sotonsku" noć, 6.siječnja, kada su na

Pet dana nakon vandalizma na zadarskom groblju, policija je utvrdila da je za misteriozno okretanje križeva odgovoran upravo taj 23-godišnjak koji je dosad više puta uhvaćen kako živi u gradskim bedemima okružen predmetima i obilježjima sotonističke organizacije.

Tu noć u pomoć je pozvao 17-godišnjaka i i 18-godišnjaka iz Zadra, koji su, navodno u alkoholiziranom stanju pristali na njegov zahtjev kazavši kako "ne vole crkvu".

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su dvojica mladića iz Zadra, 18-godišnjak i maloljetnik u dobi od 17 godina, na nagovor 23-godišnjaka iz Zadra kritične noći, zajedno s njim ušli unutar groblja te iščupali iz zemlje 66 drvenih križeva, 5 betonskih i jedan metalni križ, koje su okrenuli naopačke i zabili ih u zemlju pri čemu su neki i oštećeni - naveo je Elis Žodan, glasnogovornik policije koja je protiv sve trojice podnijela kazneno prijavu zbog povrede mira pokojnika.

Duško S. do sada je više puta zetečen u bunkeru gradskih bedema, u okruženju s predmetima i obilježjima sotonističke organizacije. Iako ima obiteljsku kuću na Boriku gdje mu živi majka, povremeno živi u gradskim bedemima, te se deklarira kao "sotonist". Iz bedema je zadnji put izbačen prije četiri godine.

Utvrdivši da se neovlašteno uselio u gradski prostor pod bedemom u Ulici kralja Dmitra Zvonimira, policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog narušavanja nepovredivosti doma.

Iako je bio priveden dana nakon vandalizma, policija tada nije imala dovoljno dokaza koji bi ga osumnjičili, a dosad je u policijskoj evidenciji zabilježen kao počinitelj više krađa na zadarskom području.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 09:22