‘OŠTEĆENJE OGRADE‘

Policija u Puli privela šestero aktivista: ‘Lažno su nas prijavili! A slušajte što se događa u policijskoj postaji...‘

Policija je jutros oko 7.20 sati zaprimila dojavu da je nekoliko osoba oštetilo ogradu na gradilištu na Valkanama

Policijski očevid na gradilištu nogometnog igrališta Valkane nakon prijave izvođača radova zbog navodne provale na teren

 Goran Sebelic/Cropix

Šestero aktivista iz grupe nezavisnih građana Walter u Puli danas je uhićeno na Valkanama zbog oštećenja ograde. Naime, kako doznajmo od Policijske uprave Istarske, policija je jutros oko 7.20 sati zaprimila dojavu da je nekoliko osoba oštetilo ogradu na gradilištu na Valkanama.

- U policijskoj postaji nalaze se trenutno tri osobe te će se nad njima provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela oštećenje tuđe stvari. Osim njih, kriminalističkim istraživanjem obuhvatit će se još nekoliko osoba zbog sumnje u oštećenje ograde. U ovom trenutku nismo u mogućnosti iznositi druge informacije te ćemo po okončanju kriminalističkog istraživanja, o svemu utvrđenom izvijestiti javnost, poručili su iz istarske policije.

image

Posljednjih dana kod spornog gradlilišta građanska inicijativa Walter organizirala je akciju kojom aktivisti sprječavaju radnike da iznesu ispiljene balvane

Goran Sebelic/Cropix
image

Policijski očevid na gradilištu

Goran Sebelic/Cropix

S druge strane, aktivisti poručuju da ih je izvođač radova Gajana kop na budućem nogometnom igralištu, zbog čije gradnje aktivisti i prosvjeduju, lažno prijavio.

- Ograda je netaknuta, poručili si iz inicijative i dodali da njihove članove u policiji pokušavaju ispitivati bez prisustva odvjetnika.

- Našoj članici nisu dozvolili da telefonira, plaše je pritvorom, dok je ostalih troje još uvijek na čekanju. Rekli su im da su okrivljenici. Imaju ih namjeru sve uhapsiti - poručili su aktivisti koji smatraju da policija u ovom slučaju radi protuustavno.

image

Gradilište nogometnog igrališta Valkane

Goran Sebelic/Cropix

Da podsjetimo, nakon božićnih i novogodišnjih blagdana Grad Pula nastavio je s uređenjem budućeg nogometnog igrališta na Valkanama, a 15-tak aktivista iz spomenute grupe građana prosvjeduje protiv uklanjanja stabala borova.

U međuvremenu, na teren je izašla šumarska inspekcija koja je ustanovila da su stabla uklonjena zakonski. No aktivisti u to sumnjaju te nastavljaju prosvjedovati. Također, prošlog tjedna prosvjedovali su ispred DORH-a u Puli jer sumnjaju u ispravnost nalaza šumarske inspekcije.

image

Sporna ograda

Goran Sebelic/Cropix
image

Policijski očevid na gradilištu nogometnog igrališta Valkane

Goran Sebelic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:12