PADAJU TEMPERATURE

Pogledajte na radaru što je stiglo u Hrvatsku, DHMZ upalio meteoalarm za gotovo cijelu zemlju, krenulo jako nevrijeme!

Vjetar će biti slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, uz nestabilnosti lokalno pojačan

Stiže oluja

Hrvatskoj se sa zapada približava velika oluja pa je DHMZ objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za gotovo sve regije.

Kako su najavili meteorolozi, nevrijeme ponegdje može biti i izraženije, a jedno jako je oko 17 sati ono pogodilo područje Slavonskog Broda.

U pola sata je pala obilna kiša, zbog čega su se po cestama razlile bujice, te sitnog leda koji je zabijelio tlo, o čemu više možete pročitati i pogledati OVDJE.

image

Dolazak oluje

DHMZ

Mjestimice će biti kiše te lokalno pljuskova i grmljavine. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, uz nestabilnosti lokalno pojačan. Na Jadranu umjereno do jako jugo prolazno u okretanju na jugozapadnjak, prognoziraju iz DHMZ-a za četvrtak.

Što se tiče petka, bit će umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, ponegdje i pljuskovima i grmljavinom, koji uglavnom na istoku i jugu mogu biti izraženiji. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, poslijepodne sjeverozapadni, na Jadranu mjestimice jak.

Jutarnja temperatura od 7 do 12, na Jadranu između 11 i 15, a najviša dnevna uglavnom od 16 do 21 °C, u gorju malo niža.

Približavanje olujnog oblaka vidi se i na satelitskoj snimci koju je objavio Neverin.hr.

image

Dolazak oluje

Neverin.hr

Dolazak olujnog oblaka možete pratiti u stvarnom vremenu na stranici Rain Alarm.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 20:02