PREMIJER O MAKSIMIRU

Plenković: ‘Sutra ćemo predstaviti sporazum o rješenju problema Dinamovog stadiona‘

‘Sutra će na Vladi biti sporazum Vlade i Zagrebačke nadbiskupije o rješenju problema Dinamovog stadiona‘, najavio je premijer

Andrej Plenković

 Ranko Suvar/Cropix

Premijer RH Andrej Plenković tijekom današnjeg obilaska Krapine, Varaždina i Preloga najavio je kako će jedna od tema na sutrašnjoj sjednici Vlade biti maksimirski stadion. - Sutra će na Vladi biti sporazum Vlade i Zagrebačke nadbiskupije o rješenju problema Dinamovog stadiona, ali o tome ćemo više sutra - rekao je premijer u Varaždinu, a javlja N1.

Šef Vlade komentirao je i ostale aktualnosti pa je tako reagirajući na izjavu zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića kako traži signal od Vlade za rješenje Jakuševca rekao: “Problem Jakuševca nije od jučer. Odgovornost je na Zagrebu. Vlada surađuje sa svima i mi ćemo pomoći Gradu Zagrebu, siguran sam da ćemo zajedno naći rješenje. To je vrlo kompleksno pitanje, u stalnoj smo komunikaciji."

Odgovarajući na pitanje novinara o ostanku bivšeg šefa uprave HEP-a Frane Barbarića u toj državnoj kompaniji rekao je: “On je i prije bio u HEP-u, on je djelatnik HEP-a.”

Komentirao je i Bad Blue Boyse u grčkim zatvorima te njihove pozive njemu da ih izvuče. “Izuzetno smo angažirani od kolovoza u vezi hrvatskih državljana u Grčkoj. Mi svoju zadaću ispunjavamo, a apel koji smo čuli, potvrda je svemu što radimo. Molio bih sve da se strpe još koji dan”, izjavio je.

O eventualnoj zabrinutosti oko Adventa te izvješću SOA-e rekao je: “Što se toga tiče, vrijeme je budnosti. Vidjeli ste napad na njemačkog turista u Parizu. U kontekstu ruske agresije, terorističkog napada Hamasa i ostalog svi moramo biti budni i poruka povjerenice je išla za tim. Naše su službe budne.”

Na kritike da su njegove izjave o ekstremističkim skupinama štetne odgovara: “Ajmo to sve demistificirati da ne slušamo komentare smiješnih ljudi, političara i pravnika koji u TV emisijama govore svašta o čemu ne znaju ništa. SOA vodi računa o sigurnosti u Hrvatskoj i pojavama koje mogu ugroziti ustavni poredak Hrvatske. Oni šalju informacije i upozoravaju na potencijalne probleme. Ovo o čemu sam govorio, rekao sam istinu ne prozivajući nikog osobno.

Stvarnih razloga za prosvjed svinjogojaca nema, danas ih je 18 na punktovima. Moja je zadaća kao premijera ne da šutim, nego da jasno kažem da postoji ljudi čiji ciljevi nisu benigni pa ako se ponovi napad na instituciju vlasti kao 2020., da ne bi bilo pitanja da se ništa nije poduzelo. Nisu to jako velike prijetnje, ali je važno upozoriti javnost da oni postoje, okupljaju se, nešto rade i da mi o tome nešto znamo. Što bi predsjednik Vlade trebao šutjeti i čekati da se ponovi Bezuk? Nitko nije demantirao, nego samo filozofiraju. Ja upozoravam javnost, policiju, DORH da prate te situacije, da ne propuste postupati. To nije državna tajna, to je fenomen u društvu. Sve to skupa je i umirilo ovaj prosvjed. Pokrovac se nameće kao vođa prosvjeda, a nije uopće poljoprivrednik.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:15