ZAVRŠIO RAT?

Ovo nismo vidjeli mjesecima: Milanović i Plenković uhvaćeni u razgovoru! Premijer u jednom trenutku diže prst...

U Sinju su kratko popričali u Alkarskim dvorima, ugodno su pozdravili jedan drugoga, a razgovor su nastavili i nakon Alke
 Ante Cizmic/Cropix

Prepucanja između Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića traju mjesecima. Posebno su žestoka bila proteklih mjeseci, jedan za drugoga nisu htjeli čuti. Milanović je Plenkovića zvao na sastanke, ali je premijer to uvjetovao isprikom šefa države.

Milanović je rekao da se on nema za što ispričavati.

A sada su u Sinju kratko popričali u Alkarskim dvorima, ugodno su pozdravili jedan drugoga, a razgovor su nastavili i nakon Alke.

No, sudeći prema pokretima ruku premijera, a kasnije i predsjednika, razgovor je možda bio malo i žešći. Jer premijer je u jednom trenutku oštro prstom pokazivao, htio je očito ukazati na nešto važno. O čemu su pričala njih dva? E, to samo oni znaju, piše Slobodna Dalmacija.

image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix

Milanović i Plenković susreli su se i jučer u Kninu povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja. Plenković je ranije danas, uoči početka Alke, odgovarao na novinarsko pitanje znače li susreti da dolazi do zatopljenja odnosa između njih dvojice. "Uvijek se kulturno pozdravljamo na Oluji, ali i na Alci. Usuglasili smo prijedlog kandidata za ravnatelja VSOA-e. Ja sam svoj dio papira potpisao, očekujem da i on to napravi. Četiri su radna dana do četvrtka, očekujem da će to biti u redu", odgovorio je na to.

Nekoliko trenutaka kasnije, susreli su se te rukovali. U toj se situaciji okupio velik broj visokih uzvanika te je atmosfera, kako se čini, bila vrlo ugodna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:12