VRATA S REŠETKAMA

Ovo je WC na odmorištu na A1, građani frapirani: ‘Kakve je to poruka turistima? Kao da ulaziš u fašistički logor!‘

Visoke rešetke s dvoja uska „vrata“ za ulaz i izlaz prije će asocirati na ulaz u zatvorski krug

Toalet na odmorištu Jasenice

 Robert Mihaljević/Facebook

Toaleti su postali posebno štićene zone i vlasnici unosnog biznisa smišljaju razne modele kontrole da se netko ne ušulja bez naplate. Tako su na nekim benzinskim crpkama uveli model da uz račun za bilo što kupljeno možete dobiti i kod/propusnicu za WC. Skenirate i uđete, mehanika nerijetko i zakaže pa je u srcu sezone često bio veći red za WC nego za gorivo.

Sudeći prema Facebook objavi na stranici Radio Sljeme, neki su otišli i dalje u sprječavanju besplatnog obavljanja nužde. Na društvenim mrežama objavljena je fotografija ulaza u WC na odmorištu Jasenice na autocesti A1. Visoke rešetke s dvoja uska „vrata“ za ulaz i izlaz prije će asocirati na ulaz u zatvorski krug, nego na mjesto gdje ćete obaviti nuždu. Isti smo sustav ulaza vidjeli primjerice u Belfastu, na ulazu u katoličku četvrt grada.

„Prestrašno, izgleda kao ulaz u neki fašistički logor“, „Daj zamisli… To je poruka turistima koji cijeli dan putuju sa sjevera“, „Ovakav je i na autobusnoj u Splitu, samo malo niži. Kad sam ga vidjela, rekla sam da mu mater onomu tko ga je smislio i postavio... Samo za anoreksične“, "Isto i u Brinju, 1 euro i takav kavez“, „Prije su upišaš nego što uđeš“ – samo su neki od komentara na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 21:51