SANCTA MARIA

Ovo je Vojkovićeva vila s pet zvjezdica, iznajmljuje je i za svadbe, cijena i do 5000 eura!

Impozantna vila ima više od 250 četvornih metara, bazen se rasprostire na oko 97 četvornih metara...

Kuća u vlasništvu Hrvoja Vojkovića

 Goran Sebelic/Cropix

Hrvoje Vojković jedini je vlasnik tvrtke Naša farma d.o.o., koja u vlasništvu ima Vilu Sancta Maria u istarskom mjestu Oprtalj, a na adresi vile prijavljen je i sam bivši ministar gospodarstva.

Vila je namijenjena turizmu, u zemljišnim knjigama Vojkovićeva tvrtka se kao vlasnik upisala 2013. godine, kada je i stavljena zabilježba o kreditu Hrvatske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 1,9 milijuna kuna, a tijekom 2018. i 2019. stavljene su još dvije zabilježbe Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, i to za iznose od 377 tisuća kuna i 369 tisuća kuna.

Impozantna vila, kako stoji u zemljišnim knjigama, ima više od 250 četvornih metara, bazen se rasprostire na oko 97 četvornih metara, a ostatak je zemljište te nekretnina sveukupno ima 954 četvorna metra. Njezina namjena je iznajmljivanje u turističke svrhe te za svadbe i ostale proslave, kako se i oglašava na službenoj internetskoj stranici.

Organizacija vjenčanja u vili stoji, kako se navodi na stranici, od tri do pet tisuća eura, a može primiti najviše 12 osoba. Sagrađena je davne 1848. godine, a preuređena je u vilu s pet zvjezdica. U sklopu vile je, kako se navodi, i vrt s organski uzgojenim proizvodima.

Inače, tvrtka Naša farma d.o.o. proteklih godina nije ostvarivala značajne prihode. Primjerice, lani je prijavljen prihod od 75,2 tisuće eura (dobit od 650 eura), godinu prije, 2021., prihod je iznosio 59,6 tisuća eura, a dobit 4,9 tisuća eura. Tvrtka ima dva zaposlena, osnovana je 2010. godine, a kao njezina osnovna djelatnost naveden je uzgoj ostalih jednogodišnjih usjeva. Tvrtka je u vlasništvu imala još nekretnina, i to u Petrinji i Hrvatskoj Kostajnici.

image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2024 14:24