POČIVALIŠTE OD ZLATA

FOTO Ovo će biti jedno od najskupljih groblja u Hrvatskoj, bit će na vrhunskoj lokaciji, objavljene i cijene!

Uskoro počinje izgradnja mrtvačnice, sjevernog ogradnog zida i ulaza u kompleks te niveliranje platoa i pristupnih staza

Groblje na Hvaru

 Grad Hvar

Hvaranima je prije gotovo pet godina darovano državno zemljište, vrijedno oko 12,5 milijuna eura, zbog izgradnje POS-ovih stanova, sportsko-rekreacijskog centra, helidroma i gradskog groblja na predjelu Kruvenica.

Premda su postupci do početka realizacije pojedinih projekata u pravilu komplicirani i dugotrajni, zasad se od svega stiglo do visoke razine izgradnje - groblja iznad Hvara. Građani k‘o građani nerijetko su znatiželjni i pitaju "je se co lavuro na Kruvenicu", odnosno radi li se što na Kruvenici, pa to i provjerili.

image

Groblje na Hvaru

Grad Hvar
image

Groblje na Hvaru

Grad Hvar

- Završeno je betoniranje grobnica započeto krajem prošle godine i izgrađen je južni ogradni zid. Uskoro počinje izgradnja mrtvačnice, sjevernog ogradnog zida i ulaza u kompleks te niveliranje platoa i pristupnih staza - odgovaraju na pitanje Slobodne Dalmacije iz gradske uprave.

Riječ je o velikom ulaganju, vrijednom gotovo 4,1 milijun eura. Budući da je projekt dobio status "državnog interesa", radovi će se obavljati i tijekom sezone, a uključuju i planirane kamenarske zahvate na grobnicama, pri čemu bi sve trebalo biti dovršeno početkom iduće godine.

"Državni interes" postaje lakši za lokalno prihvaćanje kad se zna da se groblje gradi na lokaciji koja nije u središtu turističke vreve, pa će iznajmljivači i hotelijeri moći odahnuti. Izvođač radova je tvrtka "Kameni zid" iz Drniša, a investitor "Komunalno Hvar".

image

Groblje na Hvaru

Grad Hvar

Podsjetimo, prema prvotnom planu na Kruvenici gradi se 155 jednostrukih grobnica, 106 dvostrukih i 15 trostrukih te dovoljan broj niša za urne i 81 grobnica u zidu.

No građane, potpuno očekivano, najviše zanima koliko će morati platiti pojedino grobno mjesto, pa će za jednostruku grobnicu morati izdvojiti 10.451 euro, za dvostruku 13.438, a za trostruku 16.258 eura. Grobnica u zidu će ih koštati 6470, a niša za urne 3152 eura.

Gradski vijećnici omogućili su pojedine popuste pri plaćanju grobnih mjesta. Primjerice, građani koji imaju prebivalište na području grada Hvara u trajanju dužem od 10 godina imat će 10 posto popusta, a za jednokratno plaćanje pri sklapanju ugovora ostvarit će pravo na 20-postotno sniženje osnovne cijene, piše Slobodna Dalmacija.

Svi oni koji se odluče za plaćanje u dva obroka imat će 10 posto popusta, s tim da će građanin plaćanjem naknade dobiti na korištenje u potpunosti dovršeno grobno mjesto uključujući nadgrobnu ploču i spomenik.

image

Groblje na Hvaru

Grad Hvar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 17:14