VELIKA ŠKRTICA

Ove tvrtke su gore i od bankara - evo zašto jednu od njih ne smijete kontaktirati kad pada kiša...

Pronašli smo pet najapsurdnijih skrivenih naknada, a jednu od njih platit ćete prilikom korištenja usluga jedne državne tvrtke

Velika škrtica

 Screenshot/

Već smo u nekoliko navrata opjevali najapsurdnije naknade koje klijentima naplaćuju banke u Hrvatskoj, no naše najnovije istraživanje, koje možete pogledati u kratkom videu, otkrilo nam je da postoje i neki gori od ovih financijskih institucija.

Skrivene naknade pronalaze se svugdje - kod plaćanja računa, naručivanja hrane, registracije vozila, dostave paketa, a ako niste dovoljno pažljivi, velika je šansa da ćete izdvojiti popriličan iznos na neku od ovih stavaka, a da o tome nećete znati ništa ako malo bolje ne pogledate račun.

Jedan od najstrašnijih takvih primjera pronašli smo u jednoj državnoj tvrtki u kojoj vam plaćanje računa kreditnom ili debitnom karticom putem POS uređaja računaju kao transakciju gotovine, što znači da će vam, ako račun plaćate karticom drukčijom od vlasnika POS uređaja, a to je HPB, vaša banka naplatiti naknadu za podizanje gotovine na bankomatu druge banke.

O.K., formalno-pravno ovdje vam naknadu uzima vaša banka, ali zato što je državna tvrtka koja pruža uslugu odlučila troškova transakcije prebaciti na potrošače pa se u njoj krije glavni razlog za ovaj besmisleni namet.

U nekim se slučajevima pokazuje da vam je kupovina online skuplja od kupovine u fizičkoj trgovini jer pojedini pružatelji usluge na to obračunavaju namet, a neki moguće nisu znali i da trgovcu možete platiti više zato što vani pada kiša.

U našem kratkom videu pogledajte koje smo primjere pronašli.


Imate prijedlog za Veliku škrticu?

Pišite na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uključite se u Facebook grupu Velika škrtica, povežite se s najvećom zajednicom potrošača i saznajte odgovore na sva pitanja o kojima drugi šute

image

Velika škrtica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 15:22