VERBALNI DELIKT

Otkaze novinarima ne traži Sutlić, već Markota i Mezulić

Na javnoj su televiziji svi redom zatečeni Sutlićevom odlukom i smatraju da je potpuno pogrešna

ZAGREB - Stvari na Prisavlju sve se više kompliciraju. Iako se Robert Zuber, Sanja Mikleušević-Pavić, Maja Sever i Lela Knežević, zbog sukoba s Vanjom Sutlićem, ravnateljem HRT-a, nalaze pred otkazom, iako je Pravna služba HRT-a uputila zahtjev televizijskom sindikatu da se suglasi s izvanrednim otkazima, sada se ispostavlja da novinarima otkaz ne želi dati Sutlić, nego Blago Markota, ravnatelj HTV-a (koji je zatražio postupak protiv novinara) i Davor Mezulić, ravnatelj Hrvatskog radija (koji provodi sam postupak).

To proizlazi iz priopćenja što ga je danas poslao Janoš Römer, glasnogovornik HTV-a, u kojem se ističe kako se Sutlić ne slaže s radikalnim mjerama protiv četvero novinara. U dopisu se, međutim, ističe i to da će Sutlić svoju satisfakciju zatražiti odgovarajućim osobnim sudskim postupkom.

Najnoviji skandal koji potresa Prisavlje izazvao je brojne reakcije u javnosti, a “nepoćudni” novinari imaju snažnu podršku svojih kolega.

- Šokiran sam i konsterniran. Pa, ovo je uvođenje verbalnog delikta! Uz to, riječ je o teškom maltretiranju kolega, a činjenica da se otkazom maše pred nosom i trudnoj kolegici Sanji Mikleušević Pavić dovoljno govori o ljudskosti onih koji u tome sudjeluju - kaže Aleksandar Stanković.

S njim se slaže i urednik Zoran Šprajc, koji smatra da je ovakva reakcija rukovodstva šokantna. Slično razmišlja i Denis Latin koji kaže da se na HTV vratio verbalni delikt, a Hloverka Novak-Srzić uvjerena je da se Sutlić neće odlučiti na radikalne mjere poput davanja otkaza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 20:29