PRENOĆIO U POSTAJI

Navijaču koji je napao policajca zabranjeni posjeti sportskim događajima: ‘Sumnja se da ga je udario nogom i šakom...‘

Osumnjičen je za kazneno djelo napada na službenu osobu

Ilustrativna fotografija

 Mario Pusic/Cropix/Cropix

Zbog fizičkog napada na policajca na odmorištu Zir prošle subote 18-godišnji mladić je priveden te nakon što je prenoćio u policiji, saslušan je u Općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću. Tamo su mu odredili mjere opreza - obavezno javljanje policiji u njegovom mjestu prebivališta, te zabranu posjećivanja sportskim događajima, s obzirom da se radi o navijaču koji je u tom trenutku bio na proputovanju.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 18-godišnjak 11. veljače 2023., na području Gospića, vrijeđao policijskog službenika koji je postupao povodom osiguranja vezano za sportsko natjecanje. Osnovano se sumnja da ga je udario nogom u prsa i šakom u glavu uslijed čega je policijski službenik zadobio tjelesne ozljede, javili su iz tužiteljstva.

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću je, nakon provedenog ispitivanja, navode, odredilo osumnjičenom 18-godišnjaku mjere opreza zabrane posjećivanja određenog mjesta ili područja na način da mu se zabranjuje posjećivanje sportskih natjecanja i mjeru opreza obveznog redovitog javljanja nadležnoj policijskoj postaji.

Osumnjičen je za kazneno djelo napada na službenu osobu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 21:27