CIJENE PRISTUPAČNE

Naša liječnica upozorava: ‘Priučeni zanatlije održavaju botoks partije, sve je u tajnosti, žene nam dolaze unakažene‘

Veli kako liječnička struka svjedoči sve većem broju slučajeva nestručno obavljenih aplikacija, koje rezultiraju brojnim problemima

Dr. Kovačević Milišić

 Cropix, Fb Screenshot

Djevojke i žene pripazite, Split je pod navalom takozvanih ‘kufer estetičara‘ s primamljivim ponudama jeftinih filera, botoxa i drugih tretmana za lica i tijela. Uglavnom su to needucirani stranci koji operiraju po različitim društvenim mrežama, djevojkama, ženama nudeći estetske zahvate. Mušterije bombardiraju instagramskim oglasima s atraktivnim fotografijama i vrlo učinkovito tako privlače veliku pažnju svojih klijentica, piše Slobodna Dalmacija.

Po gradu se već naveliko priča kako posluju po svakojakim iznajmljenim stanovima, apartmanima i hotelskim sobama, u potpuno neadekvatnim uvjetima. Lokacije na kojima provode filer i botox partyje klijentima do zadnjeg trenutka drže u tajnosti. Točnu adresu objavljuju malo prije termina dolaska.

- Kao liječnik apsolutno osuđujem tako nešto i apeliram na sve pacijente da budu jako pažljivi – upozorava specijalistica dermatologije i venerologije dr. Irena Kovačević Milišić, liječnica na Klinici za kožne i spolne bolesti KBC-a Split.

Veli kako liječnička struka svjedoči sve većem broju slučajeva nestručno obavljenih aplikacija, koje rezultiraju brojnim problemima. Njih rješavaju upravo liječnici.

- Često nam dolaze žene koje nakon takvih tretmana imaju na koži lica raznorazne neravnine, grbe, infekcije, asimetriju ili različite druge deformacije. Takve pacijente je ponekad teško vratiti u početno stanje, jer neki od materijala koji nestručne osobe koriste u svojim tretmanima nisu razgradivi. Čak ni upotrebom enzima hijaluronidaza – veli dr. Kovačević Milišić. Napominje i kako diplomu koja bi ukazala na stručnost takvih ljudi nikada nitko ne vidi.

Ali je zato primijećeno da su u poslu i osobe sa završenim trogodišnjih usmjerenja, zanatlije, što najbolje ukazuje koliko mogu biti razorne posljedice njihova djelovanja. Dr.Kovačević Milišić veli kako im djevojke i žene koje su prošle takve tretmane često navode da im se komunikacija s kufer estetičarima, nakon obavljanja zahvata naprasno zaustavlja. Na telefone se više ne javljaju, na poruke ne odgovaraju. Što je još gore, većina klijentica, kasnije pacijentica, ni ne zna što su im ti lažni stručnjaci u lice aplicirali.

Strašne posljedice

- Iskreno, ovdje pričamo o najboljem scenariju. No ne smijemo zaboraviti da nestručna aplikacija sumnjivog sadržaja može dovesti i do najgorih ishoda, poput sljepoće ili odumiranja tkiva – kaže.

Dodatan je problem što klijentice ovakvih opskurnih likova ni ne promišljaju zašto su cijene tih tretmana toliko pristupačne. One uglavnom ne razmišljaju ni koliko kobne i skupe posljedice mogu biti. Ne znaju da samo jedan nestručan potez, samo jedan milimetar lijevo, desno, gore, dolje, njihovom licu može priuštiti ponekad i nepopravljivu štetu.

- Djevojke i žene, ne nasjedajte na takve ponude. Imate samo jedno lice, samo jedno tijelo. I dobro promislite u čije ruke ga predajete. Jer u suprotnom mogu nastati veliki problemi – kaže dr.Kovačević Milišić, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:11